Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó karosszéria állapot...

Autó karosszéria állapot megőrzése hogyan?

Figyelt kérdés

Van egy 2006os swiftem 1.3.

Alá néztem és már látható egy kis felületi rozsda hátul és elöl is.

Egyáltalán nem vészes ránézésre.

Hogyan lehetne ezt az állapotot javítani illetve megőrizni?

Lecsiszolni a felületit és lefestni vagy rögtön rá az alvázvédö? Mi a helyes mód?

2022. jún. 13. 11:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

így van, ahol van rozsda most a lecsiszol, utána rozsdamaró, majd azt is lecsiszol, gittelés (ha kell) alapozás majd festés.

Hátsó hidat én pl fekete zomácfestékkel kentem le ecsettel :D

Küszöbnál mág szokták azt, hogy a ledugózott helyeken beluról kifújják üregvédő sprayyel, vagy az igénytelenebb megoldás hogy fáradtolajjal telespricelik.

kicsit csöpögni fog, de nem rohad el/tovább soha

2022. jún. 13. 12:06
 2/6 anonim ***** válasza:
az én 2005-ös szwiftemen nincs rozsdának nyoma se..az üregekbe speciális hosszú csővel szerelt szprét fújtam, a többi részt lánckenőolajjal fújom le kétévente...a sárvédő üregekbe, ajtóba is kell fújni. Minden, ami vasból van. Csöpög, csöpög, de pár nap és elmúlik. A kaszni örökké tart, meg még egy picit.
2022. jún. 13. 12:18
 3/6 anonim ***** válasza:
ne csiszolj semmit, csak rosszabb lesz. Rá kell fújni, ahogy van(persze nem sárra)
2022. jún. 13. 12:19
 4/6 A kérdező kommentje:

Szóval akkor a felületire mehet az alvázvédö vagy elég a festék?

Hallottam hogy az olaj is jó ilyenekre de gondolom azt évente kéne legalább.

2022. jún. 13. 12:59
 5/6 anonim ***** válasza:

lecsiszolni, rozsdaátalakítós alapozóval lefújni, majd alvázvédővel lefújni. Pár évente alánézni, szükséges helyeken ezt megismételni.

Olajat felejtsd el, nem védi meg. Itt összehasonlítanak több vegyszert, köztük olajat is; https://www.youtube.com/watch?v=lyWHF4NoNVk nem szerepel valami jól. Próbálj az itt sikeres terméket venni, hátha elérhető nálunk is.

2022. jún. 13. 14:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Alapozónak horgany sprayt javasolnék. (Zseniális anyag.)

Mindazonáltal mivel a festék nem rozsdásodik, ahol a festésen "felületi rozsdát látsz, ott a festék alatt vannak izgalmas állapotok.

2022. jún. 13. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!