Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A vonóhorognak amúgy mindig...

A vonóhorognak amúgy mindig zsírosnak kell lennie?

Figyelt kérdés

Van egy 6 éves kocsim, elektromosan kihajtható vonóhoroggal (vagyis behajtva ugyanúgy éri alulról a víz, stb).

2 éve van nálam a kocsi én még nem használtam a vonóorgot az előző tulaj meg kb ki tudja mikor. Eddig mindig azt láttam, hogy a fix vonóhorgokon van zsír és rajta kupak. Akkor ezek szerint zsírozni kell nem? És mivel érdemes?

2022. jún. 12. 21:59
 1/9 A kérdező kommentje:
Természetesen olyanra értem, ha haszálja az ember....
2022. jún. 12. 21:59
 2/9 anonim ***** válasza:

Az én vonóhorgomon van kupak, de nincs bezsírozva. Ki is lennék akadva, ha minden használatkor összekenném magam vele. Én rakattam föl rá egy évvel ezelőtt, miután az autót megvettem.

Családban másnak is van vonóhorga, senki se zsírozza.

2022. jún. 12. 22:06
 3/9 A kérdező kommentje:
#1 De ugy értem hogy amúgy kell zsírozni nem?
2022. jún. 12. 22:08
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, a nagykönyvben mi van írva, de én nem zsírozom. Előtte 8 évig használtam az előző autómat, szintén vonóhorgos volt, azt se zsíroztam. Ezek után bárki jönne nekem a "tudományos" érveivel, én biztos, hogy sose zsíroznám.
2022. jún. 12. 22:11
 5/9 anonim ***** válasza:
10%
Kell rá egy kevés zsír, de célszerűbb minden újra használatba vétel előtt szalvétával letörölni az abrazív porral telement régi zsírt, és tenni rá 1-2 gramm tiszta újat.
2022. jún. 12. 22:14
 6/9 anonim ***** válasza:
52%
látom nem értettétek az abrazívot :D
2022. jún. 12. 22:22
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül kell rá zsír. Vannak olyan stabilizált vonófejek (pl. lakókocsiknál) amiben fékpofa-szerű cuccok gátolják a behintázást, ott kifejezetten káros és tilos a zsírzás. Sima vonófejeknél viszont kopás és rozsdásodásgátló hatása van a zsírnak, tehát ajánlott. Bármilyen gépzsír, csapágy vagy grafitos zsír megfelel a célnak.
2022. jún. 13. 05:52
 8/9 anonim válasza:
100%
vas mozog vason,ha ráakasztol egy fútót.Azért kell zsirozni,hogy ne kopjon annyira
2022. jún. 13. 07:09
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Rohadtul tud idegesíteni, ha ropog és nyekereg a vonófej, úgyhogy én rakok rá néha egy keveset. Nem kell túlgondolni, elég egy kevés adag is. Ez egy ilyen dolog, vas érintkezik vassal, ha nincs kenőanyag akkor szétkopik, ropog és nyekereg. Persze ha már ki van kopva, akkor teljesen mindegy.
2022. jún. 14. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!