Vonóhorog felrakás menete ?
Mi a teljes menete ? Én valahogy így képezelem, főleg az okmányos részekre vagyok kiváncsi:
Megrendelem a horgot,
Megrendelem hozzá a kábeleket, dugaljt stb
Egy barátom felrakja
Egyik ismerős ad egy pecsétet hogy szakember rakta fel
Elviszem műszakira ?
Elmegyek okmányirodába új forgalmiért amibe be van jegyezve ?
Új biztosítás nem fog kelleni ?
"Egyik ismerős ad egy pecsétet hogy szakember rakta fel"
Édeskevés. Itt meg is bukott az ötlet.
Hasonlóan, új biztosítás nem kell.
Műszaki vizsgán be kell mutatni a vonóhorog műbizonylatát vagy a papírját, amit adtak hozzá aláírva és pecsételve, hogy Kiss Pista hivatásos autószerelő rakta fel, esetleg egy számlát a vonóhorogról, hogy lássák nem bontott. Levizsgáztatják és adnak egy papírt róla, hogy változás történt a forgalmi engedélyedbe, amivel neked kell új forgalmit igényelned az okmányirodában. Annyi, hogy ott majd fel kell mutatni az autó törzskönyvét is, amivel igazolod, hogy te vagy a jármű tulajdonosa. Aztán majd postán küldik.
Ha bontott a horog, akkor az már kapcsolatokat igényel, azt meg a szerelő haverja intézi.
Én idén februárban bontóból vettem egy vonóhorgot kábel köteggel, számlával 12000 Ft-ért.
Saját magamnak felraktam, bekötöttem, és egy szerelő ismerősöm adott egy számlát róla. Mivel rövidebbre vágták a kábelt, mint kellett volna, emiatt vettem ysly kábelből 1 métert azzal betoldottam a kábeleket. Vettem új csavarokat, és mindent az előírás szerint nyomatékra húztam, 1000 Ft.
Kellett egy másik vonóhorgos vész villogó kapcsoló, mivel nekem abban van az index relé, így az óracsoport gyári helyén jelzi az utánfutó index működését. Bontottan 6500 Ft. Vizsga papírra ráírták a vonóhorgot és ezzel meg a többi vonóhorog is irattal kell mennem majd az okmányirodába, ahol 6000 ft-ért adnak egy új forgalmit.
Ez így összesen 25500 Ft-ba kerül nekem, a vizsgát nem számolom, mivel megvártam a soron következő műszakit, ami jövő hónapban úgy is lejárt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!