Gumiápolóval érdemes felrakás előtt kezelni a nyári abroncsokat, vagy autón is gond nélkül letudom kezelni?
Viszem defekt javításra, meg új szelep, kenés, centírozás. Előtte kezeljem, vagy utána érdemesebb? V nem számít?
Sonax spray-jel gondoltam. Az működik szivacs segítségével is, vagy ki kéne takargatnom a részeket, ahova nem akarom, h kerüljön és csak fújva működik?
Úgy tudom a futófelületet fölösleges, pár km után lekopik + egyébként se jó, ha ott taszító felületet hozok létre.
Vagy milyen gumiápolóra gondoltál?
Én végül csak ezt szereztem be
De mondjuk akkor érdemes a belső oldalát is kezelni, gondolom
Én eleve úgy szoktam elrakni ősszel, hogy a gumi barázdáiból kipiszkálom az apró kavicsokat. Utána lamosom a felnit + gumit kívül-belül. A gumi kap ápolót és így megy a garázs végébe. Így kerékcserekor csak fel kell rakni és tavasszal a téli szettel csinálom ugyan ezt.
Autótakarításkor is szoktak időnként gumiápolót kapni a gumik. De természetesen nem kapom le ehhez az autóról. A futófelületre tilos fújni! Nem csak azért mert lekopik, hanem eleinte megváltoztathatja a gumik tapadását is és nem pozitív irányba!
Ugyanezt a Sonaxot használom én is vagy 10 éve. Nem szoktam kitakarni. A gumik külső oldalfalára ráfújom, egy szivaccsal vagy ronggyal szépen egyenletesen eldörzsölöm. Ami a felnire megy, azt a végén egy másik száraz ronggyal letörlöm. Ennyi. A felninek se lesz egyébként semmi baja tőle, csak csúnya lenne ahogy azokon a részeken jobban megtapad a fékpor.
"Viszem defekt javításra"
Ha a defektes gumit akarod javíttatni, ne kezeld le sehol. Nem fog tapadni a ragasztó.
Bár nagy a gyanum, hogy annak ellenére, hogy szó szerint ezt írtad, nem erről van szó.
#6 mármint van benne vmi szög-csavar féle
Külön felnin van a nyári garnitúra. Most akkor szabad gumis előtt kezelnem, vagy szelepcsere, újrakenésnél nekik gondot fog okozni? (Sorry egyáltalán nem konyítok hozzá, mit is csinálnak pontosan ilyenkor a gumikkal)
#4 köszi! Téliekkel én is így járok most már majd el(:
Ha felnin van, akkor a perem részt, ahol egy tömítő masszával megkenik, nem fogja érni a gumiápoló. A csavar meg gondolom a futófelületben van és azt nem fogod lefújni. Szóval, ha a belső oldalt is be akarod vonni, akkor megteheted most is. Csak ne túl tocsogósan.
Egyébként ezek a gumiápolók főleg a látványra mennek, szóval ha a belső oldal -ahol amúgy sem éri a nap- nincs bekenve, az sem baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!