Csináltam egy elég meredeke szabálytalan kanyart a Váci úton. Mire számíthatok?
A Turbina utcáról fordultam be a Váci útra balra. Mikor már az út közepén voltam láttam a záróvonalat. De sem lámpa (zöld volt, de ezek szerint csak jobbra lehet kanyarodni), - sem tábla nem jelezte a Turbina utcában, hogy ott nem lehet balra felfordulni a Váci útra.
Nem állított meg rendőr.
Ilyenkor a webkamera lefotóz és kapom a bírságot?
Webkamera?
Amúgy nem lesz következménye.
Legjobb tudomásom szerint a Turbina utcából lehet balra kanyarodni a Váci útra, tábla legalábbis nem tiltja. Én már többször kanyarodtam balra (nem egyedül a lámpaváltásnál) és egyszer sem jött bírság, szóval ne aggódj!
Amúgy legközelebb fogalmazd meg gondosabban a kérdést, szerintem a "csináltam egy elég meredek kanyart a Vácin"-ról mindenkinek egy idióta boyracer jut az eszébe :)
Megnéztem Google maps street view-n 2x is, ott valóban záróvonal van kiegészítő "törtvonal" nélkül, tiltó tábla nincs.
Illetve az útvonaltervezőt is lecsekkoltam, mintha ott lennék, és elvitt a Dagály utcába, hogy csak onnan tudok balra kanyarodni!
Pedig tábla tényleg nincs.
Tábla és lámpa korlátozás nincs. Olyan nem fordulhat elő, hogy telizöld lámpa ráküld a keresztben záróvonalra. Megnéztem az utcaképet és itt tényleg ez történik pedig.
Aztán néztem még korábbi képeket és kideürlt miért; korábban a turbina utca végén útpadka volt és nem lehetett kihatjani a Vácira, a felfestés azokból az időkból mardhatott meg, csak mindig újrafestették, szabálytalanul.
Ott dolgoztak egy blokkal arrébb, folyamatosan keresztezik a Váci utat és fordulnak rá balra a Turbináról. Én is többször megtettem. Nem fogsz büntetést kapni.
Semmit nem fogsz kapni. Ezen a képen látszik, hogy szaggatott vonal van felfestve a záróval párhuzamosan habár elég érdekesen, mert ebben a formában csak a Váci útról a Turbina utcába kanyarodást engedné, mivel csak arról az oldalról szaggatott. Záróvonal csak a balról eső, párhuzamosan felfestett szaggatott irányából léphető át, de akkor szembe se folytathatnád az utad, kötelező haladási irányt kijelölő tábla meg nincs. Egyébként meg tipikusan balfék módon kialakított kereszteződés, mert a Váci út belső sávja is egyenes nyilas felfestést mutat. Szóval akkor döntse el aki tudja, hogy itt most mi van.
#8: ezt nézd meg és megérted miért: [link]
régen nem lehetett a Turbínáról Vácira kimenni. A felfestés akkor helyes volt. Azóta szeirntem egyszerűen újrafestették szabálytalanul
#8.. igen! Ezzel találkoztam én is, és úgy megijedtem, mikor már ott voltam a záróvonalnál, és hirtelen nem tudtam hogy most mi rosszat tettem... !
#9... 2012-es felvétel.. azóta senkinek nem jutott az eszébe ez csak nekem, mikor 4. éve lakom a kerületben és először járok ott?
Se rendőr, se mentő, se taxis, se bárki más..?
+
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!