Ha 800Ft vagy 1000Ft lesz valòban egy liter üzemanyag, sokan leteszik majd az autòt szerintetek?
Tisztelet a kivételnek, de az a baj, hogy nagyon sok a lusta ember, aki akkor se utazna tömegközlekedéssel, ha pisztolyt tartanának a fejéhez. Még mondják is felháborodva, hogy: ÉN NEM FOGOK TÖMEGKÖZLEKEDNI A SOK HÜLYÉVEL! 20 ÉVE NEM ÜLTEM SEMMIN!
A 100 méterre lévő boltba is kocsival kell menni, mert gyalog messze van.
Aztán inkább várakozik órákat a dugókban (miközben szemben a bottal totyogó néni hamarabb célba ér, a biciklisek, rolleresek elhúznak mellette), mert ott kényelmesen ülhet, aztán órákig keresi a parkolóhelyet és káromkodik, szidja a sok hülye autóst, mert általában sehol nem talál. Aztán az asszonynak meg a srácoknak is külön autó kell, mert az ciki, hogy a szülő kocsijából szálljanak ki, vagy hogy anyukát ki kéne tenni valahol, aztán érte menni. Ezért szükséges egy családban 3 autó.
És ezért parkolnak a megállni/várakozni tilos tábla előtt konkrétan a panelek azon oldalán, ahol a gyalogosok jönnek-mennek, mert onnan kiszállva, rögtön a lépcsőházba kerül.
Amíg ilyen lusták és beképzeltek az emberek, addig egyetlen autó se lesz letéve. Akkor sem, ha 5000 forint lesz egy liter. Mert akkor fel lehet venni hitelt, el lehet adni dolgokat, de a kocsikázás mindenképp megmarad.
Nekem van autóm, de leraktam, mert rájöttem hogy sokkal olcsóbban és gyorsabban eljutok bárhová tömegközlekedéssel. Mert ne mondja senki, hogy a BKV drágább mint a kocsikázás!
Igaz, hogy sétálni is kell 5-10 percet a kaputól, meg átszálláskor, de ennyi mozgás szükséges is.
Én jól emlékszem arra az időre, amikor a parkolókban és az utakon alig jártak autók. Csak azoknak volt kocsijuk, akik árut szállítottak, vagy protekciósok voltak. Mégis jobb volt az élet, tisztább volt a levegő, nem kellett a gyalogosnak még a járdán is elugrani a kocsi elől, és nem ütöttek el senkit a zebrán.
Simán csökkenteni lehetne most is a kocsik számát az utakon, de a lustaság nem engedi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!