Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Boszniába és Horvátországba...

Boszniába és Horvátországba menyi üzemanyagot lehet átvinni?

Figyelt kérdés
Mennénk Horvátba nyaralni és terveztem hogy kannákat megtöltök, mert kint drágább. Mennyi a megengedett ezeknél a 2 országnál?

2022. jún. 8. 11:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Semennyi , tilos kannában vinni.
2022. jún. 8. 11:11
 2/12 anonim ***** válasza:
Én 50litert vittem, annyit amennyi kellett a visszaútra miután itthon az utolsó kúton teletankoltam.
2022. jún. 8. 11:26
 3/12 anonim ***** válasza:
75%
Tankolj helyi kutakon mint egy normális ember, csak kelted a magyarok rossz hírét az ilyen cigánykodással. Azért, hogy spórolj az egész úton nagyon maximum 30e Ft-ot? Ne már. Tankolj tele az utolsó magyar kúton és ennyi.
2022. jún. 8. 12:20
 4/12 anonim ***** válasza:

3. Nem spórol annyit mert a határtól oda vissza nincs 800 km.

Max 15000-et spórol, de ha itthon tele teszi akkor meg majdnem vissza ér egy tank benzinnel.

2022. jún. 8. 13:00
 5/12 anonim ***** válasza:
* tehát úgy meg talán 5000 ft a spórolás.
2022. jún. 8. 13:01
 6/12 A kérdező kommentje:

én nem tudom hogy ti mit számolgattok itt vagy mi alapján én Magyarból mennék Brac szigetére, szóval az 5-15k nem is értem hogy jött de de nem is nagyon érdekel a vélemény főleg nem a 3-mas válaszolóé. ugyan már hol érdekel engem a magyarok rossz híre? Van más hírünk is? Pont lesz@rom magyarországot és az ilyen hozzád hasonló nagymagyar trianonistákat. Gondolom a suzuki hátulján neked is virít a nagymagyarország matrica. Azt kéne felfogni a hozzád hasonlóknak hogy senki nem kérdezte a világon a véleményedet és nem is kíváncsi rá senki, itt a kérdés az hogy mennyit lehet átvinni ezekbe az országokba? Senkit nem érdekel a te meglátásod.

"Tankolj helyi kutakon mint egy normális ember"

Szerinted hol tankolok, a vöröskeresztnél? Nyilván tele fogom tankolni de mivel minimum egy 1500 kilómétert el fogok kocsikázni szeretnék a minél olcsóbban kijönni, ez talán olyan meglepő neked? Vagy te esetleg otthon nyomtatod a pénzt? mert ha neked ennyire mindegy hogy hol tankolsz, csak "a magyarok rossz hírét ne keltse senki" akkor az átlag magyar fizetés fölött kaszálhatsz jóval.

tehát a kérdésem még mindig az lenne hogy lehet e átvinni és hogy mennyit (amennyiben lehet) nem érdekel hogy xy Jóska Pista hírnevével mi lesz és hogy ő szerinte hogyan kéne csinálnia másnak akinek épp a pénztárcájában turkál

2022. jún. 8. 16:26
 7/12 anonim ***** válasza:

"Hordozható tartályokban max. 10 liter üzemanyag szállítható (plusz az üzemanyagtartályban található üzemanyag). Ez a szabály az összes motoros járműre érvényes."

Forrás: [link]

2022. jún. 8. 16:35
 8/12 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a segítséget! Ez Eus-ra vonatkozik ha jol látom? Bosznia nem EU-s akkor arra más vonatkozhat gondolom? :/
2022. jún. 8. 16:44
 9/12 anonim ***** válasza:

Nekem nem lenne bőr a képemen kannában vinni az árstoppos benzint párezer forint spórolásért, még ha legális lenne sem (ami Boszniában szinte biztosan nem az), szerintem ez nagyon alja dolog. Azt meg döntsd már el, hogy most csóró suzukival járok vagy bőven átlagon felül keresek, így nehéz lesz megpróbálni sértegetni :) Meg pont hogy a nagymagyarország matricások azok, akiket aztán igazán nem érdekel, hogy mit gondolnak róluk a horvátok...

De akkor számoljunk. Ha Bracra mész Bosznián keresztül, akkor kb. 500 km-t mész egy irányban a határ után. Ha a határ előtt teletankolsz, mondjuk 50 literes a tankod, 8 litert fogyaszt az autód, és 5 literrel a tankban tankolsz legközelebb, akkor az oda-vissza 1000 km-ből 625 km-t megtehetsz árstoppos benzinnel, és hazafelé indulás előtt egyet tankolsz kb. 45 litert, legközelebb már csak Magyarországon. Horvátországban most nagyjából 730 Ft a benzin, literenként 250 Ft-al több, mint itthon, vagyis 11e Ft-ot spórolsz az egész hadművelettel. Boszniában valamivel olcsóbb a benzin, ott 650 Ft, szóval ha meg tudod oldani, hogy ott tankolj, akkor már csak nagyjából 8e Ft spórolásról beszélünk. Ha pedig nagyon ki akarod neccelni, és csak 35 litert tankolsz hazafelé, mert azzal pont elérsz az első magyar kútig, és azt is Boszniában, akkor 6e Ft-ot spórolnál meg a kannázással. Na, megéri?

2022. jún. 8. 16:51
 10/12 A kérdező kommentje:

Azért elég durván lenézheted azokat akiknek Suzukijuk van ha te a Suzuki szóból egyből a csóróságra asszociáltál.2000-res évek elejei Wagon R és swiftek után is jöttek ki Suzukik elárulom, nem kell egyből degradálásra gondolni hogy én biztos le akartalak csórózni amikor arról beszélünk hogy spórólni szereték. :)

És ha gondosan elolvastag kb 1500 kilóméterről van szó oda vissza, te biztos jó módu lehetsz de ha én meg tudok spórolni 30k-t (de akár csak 10-et is) akkor meg szeretnék. Elhiszem hogy neten könnyű álszentkedni de fordított esetben biztos vagyok benne hogy te is azt az utat választanád (ha legális) hogy spórolj magadnak.

Nagyon szépen levezetted itt a dolgokat, de ha kicsit megpróbálsz belegondolni akkor elég könnyen rájössz arra hogy ha már az ember kocsival megy hovátba, akkor nem azért mert jóérzés vezetgetni neki x órákat a kényelmes vonat/tömegközlekedés helyett hanem mert nyilván körbe szeretné járni az egész szigetet. Na és most ha már megvilágosodtál és mindenképp számolgatási kényszered van akkor gondolj bele ott a szigeten a szerpentineket fel le hány kilóméter mehet bele a kocsiba és hány liter lehet elpöfögve vajon? Hat sok valószínűleg. A te állításod akkor lenne relevánt ha én egy csomagot vinnék, leraknám és már jönnék is vissza. Akkor oké, de mi be szeretnénk járni az egész szigetet és ott bizony mennyek a literek bőven. Amúgy én se saját kocsival mennék. Ami sajnos kicsit többet fog ott enni.

2022. jún. 8. 17:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!