Más is vett észre ilyen változást az üzemanyagnál az utóbbi időben?
Kb. 1 hónapja azt tapasztalom az autómon hogyha nevesebb kúton tankolok (név szerint az Omw-nél) akkor csúnyább, kopogósabb hangja van és többet is fogyaszt kb 0.5-0.8Literrel és pedig ugyanazokat az utakat járom és a tempóm is kb. ugyanaz úgyhogy nem itt lesz tuti a hiba és az autóval sincs semmi probléma mert 2 hete voltam vele szerelőnél átvizsgáláson más okból és aztmondták hogy hibátlan. De most legutóbb Shellnél tankoltam és attól nincs az a csúnya kopogós hangja sem de a fogyasztás a korábbihoz képest még mindig magasabb kb. 0.5Literrel és az sem lehet hogy sokat használom a klímát és azért lenne ez, mivel még nincs túlzottan meleg így csak nagy ritkán kapcsolom be,de csak rövid időre. Kíváncsi vagyok hogy más is tapasztalt e esetleg hasonlót az utóbbi időben? Illetve ki hol tankol ahol viszonylag jó mostanában az üzemanyag és a fogyasztás is?
A kocsim diesel és a sima 480as dieselt szoktam tankolni.
csatlakozom az #1-eshez. Én is OMV-nél tankolok de 100-ast..most fordult elő, hogy anyagi okból 95 öst tankoltam, de semmit nem vettem észre.
Butítják az arra fogékonyakat, hogy vizezik a benzint..
Igaz nekem nagyon öreg dízelem van, de nyomom bele a kilométereket rendesen.
Tankoltam már kb. mindenhol és SEMMI különbséget nem tapasztaltam fogyasztás terén.
Párszor prémiumot is amikor akciós volt vagy volt rá kuponom de azzal sem.
3.as válaszadó: Nem nyomom neki jobban, vagyis én nem vettem észre magamon ezt!
5. ös válaszadó: Na ezért nem értem én hogy nekem a kalkulátoros számolások után nekem miért jön ki akkor ennyivel magasabb érték?
Nekem 2003 év végi de még elektromos adagolós dieselem van egyébként!
Nem.
Dieselnél nem is lehet kopogásos égés, szóval csak beképzeled.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!