Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Más is vett észre ilyen...

Más is vett észre ilyen változást az üzemanyagnál az utóbbi időben?

Figyelt kérdés

Kb. 1 hónapja azt tapasztalom az autómon hogyha nevesebb kúton tankolok (név szerint az Omw-nél) akkor csúnyább, kopogósabb hangja van és többet is fogyaszt kb 0.5-0.8Literrel és pedig ugyanazokat az utakat járom és a tempóm is kb. ugyanaz úgyhogy nem itt lesz tuti a hiba és az autóval sincs semmi probléma mert 2 hete voltam vele szerelőnél átvizsgáláson más okból és aztmondták hogy hibátlan. De most legutóbb Shellnél tankoltam és attól nincs az a csúnya kopogós hangja sem de a fogyasztás a korábbihoz képest még mindig magasabb kb. 0.5Literrel és az sem lehet hogy sokat használom a klímát és azért lenne ez, mivel még nincs túlzottan meleg így csak nagy ritkán kapcsolom be,de csak rövid időre. Kíváncsi vagyok hogy más is tapasztalt e esetleg hasonlót az utóbbi időben? Illetve ki hol tankol ahol viszonylag jó mostanában az üzemanyag és a fogyasztás is?

A kocsim diesel és a sima 480as dieselt szoktam tankolni.

2022. jún. 4. 21:51
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem ezt csak bemeséled magadnak, én is szoktam olyat. Tankold azt amelyikkel jobbnak érzed, ha ugyanolyan árban van. Én OMV Maxxmotion 95-öt szoktam tankolni és nincs gond vele. Úgy gondolom ez az ezzel meg azzal többet-kevesebbet fogyaszt csak placebo. Az energiatartalma mindenhol ugyanannyinak kell lennie, ezért fogyasztásban nem lehet különbség. A minőséget pedig szúráspróbaszerűen nézik szabványnak megfelelően, így rosszat nem adhatnak sehol.
2022. jún. 4. 22:20
 2/17 anonim ***** válasza:
86%

csatlakozom az #1-eshez. Én is OMV-nél tankolok de 100-ast..most fordult elő, hogy anyagi okból 95 öst tankoltam, de semmit nem vettem észre.

Butítják az arra fogékonyakat, hogy vizezik a benzint..

2022. jún. 4. 22:26
 3/17 A kérdező kommentje:
Hát nemtudom.. Netes kalkulátorral is utána számoltam mert nincs fedélzeti számítógép az autómban ami irja a fogyasztást meg az gondolom csal is minimálisat de a kalkulátor szerint is több egy kicsit mint 1-1.5hónappal ezelőtt. De lehet tényleg csak bebeszélem, nem tudni. :D
2022. jún. 4. 22:45
 4/17 anonim ***** válasza:
83%
#3 Annyi eltérés akár attól is lehet hogy jobban nyomod neki.
2022. jún. 4. 22:52
 5/17 anonim ***** válasza:
70%
Nem.
2022. jún. 4. 23:55
 6/17 anonim ***** válasza:
52%

Igaz nekem nagyon öreg dízelem van, de nyomom bele a kilométereket rendesen.

Tankoltam már kb. mindenhol és SEMMI különbséget nem tapasztaltam fogyasztás terén.

Párszor prémiumot is amikor akciós volt vagy volt rá kuponom de azzal sem.

2022. jún. 5. 00:12
 7/17 A kérdező kommentje:

3.as válaszadó: Nem nyomom neki jobban, vagyis én nem vettem észre magamon ezt!

5. ös válaszadó: Na ezért nem értem én hogy nekem a kalkulátoros számolások után nekem miért jön ki akkor ennyivel magasabb érték?

Nekem 2003 év végi de még elektromos adagolós dieselem van egyébként!

2022. jún. 5. 00:37
 8/17 anonim ***** válasza:
55%

Nem.

Dieselnél nem is lehet kopogásos égés, szóval csak beképzeled.

2022. jún. 5. 01:38
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem az utóbbi 1 hónapban, hanem mindig ezt tapasztalom. Kivéve a fogyasztást, amit írsz. De a hangja nagyon csúnya kopogós lesz, főleg a alapjáraton. És érdekes módon inkább a prémium gázolajnál tapasztalom. Többször is leírtam itt ezt, szinte kivétel nélkül le lettem pontozva.
2022. jún. 5. 07:54
 10/17 anonim ***** válasza:
.5 literes fogyasztási különbség bőven mérési hibahatáron belül van. Ha a dízel tényleg kopog, ami bemelegedés után sem múlik el ott nagyobb baj lehetne, mint amit üzemanyag okoz.
2022. jún. 5. 09:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!