Más is vett észre ilyen változást az üzemanyagnál az utóbbi időben?
Kb. 1 hónapja azt tapasztalom az autómon hogyha nevesebb kúton tankolok (név szerint az Omw-nél) akkor csúnyább, kopogósabb hangja van és többet is fogyaszt kb 0.5-0.8Literrel és pedig ugyanazokat az utakat járom és a tempóm is kb. ugyanaz úgyhogy nem itt lesz tuti a hiba és az autóval sincs semmi probléma mert 2 hete voltam vele szerelőnél átvizsgáláson más okból és aztmondták hogy hibátlan. De most legutóbb Shellnél tankoltam és attól nincs az a csúnya kopogós hangja sem de a fogyasztás a korábbihoz képest még mindig magasabb kb. 0.5Literrel és az sem lehet hogy sokat használom a klímát és azért lenne ez, mivel még nincs túlzottan meleg így csak nagy ritkán kapcsolom be,de csak rövid időre. Kíváncsi vagyok hogy más is tapasztalt e esetleg hasonlót az utóbbi időben? Illetve ki hol tankol ahol viszonylag jó mostanában az üzemanyag és a fogyasztás is?
A kocsim diesel és a sima 480as dieselt szoktam tankolni.
8-as és 10-es válaszadó: Akkor nemtudom, lehet tényleg csak beképzelem, mert egyébként szerencsére semmi más bajom nincs az autóval.
9-es válaszadó: Én simával tapasztaltam ezt, de persze nem mindegyikkel. Prémiumot pedig még nem próbáltam, de már ezen is elgondolkodtam valamelyik nap hogy amúgy lehet nem lenne hülyeség kipróbálni!
#9-es vagyok. Igen, 0,5 l/100 km simán lehet az hogy hidegebb-melegebb van, szembeszél-hátszél van. Esik az eső, vagy nem. Más útvonalon jár valaki. Stb. Én több mint 10 éve ingázok ugyanazon a 200km-es útvonalon. Minden tankolást írok teletanktól teletankig. Nem igazán veszek észre jelentős változást, inkább amit leírtam körülményeket, van nagyobb hatásuk.
A kopogásról: ezek szerint 0 km-es gyári hibás motort kaptam, mert új korától ugyanúgy kopácsol a MaxxMotion-től. Most tart 44.000 km-nél. Valamint az előző dízel autómnak is pont ugyanilyen "baja" volt 350.000 km-en át, amit bele toltam, csak érdekes módon más hibajelenség az OMV tankolás utáni hangosabb motoron kívül sosem volt.
Érdekes. Anyósom autóján vettünk észre fogyasztás növekedést mióta ez az üzemanyag mizéria van...
Ő mindíg ugyan ott (elefántos) tankol.
Az én autóm meg nem fogyaszt többet, teljesítmény változást nem éreztem, de ez nem releváns szerintem mert 30 éves...
12-es válaszadó: Végülis ez az időjárásos dolog ha végiggondolom akkor tényleg igaz lehet illetve a mérési hiba is előfordulhat. Egyébként ha szabad kérdeznem jelenleg az Omw maxxmotion helyett mit tankolsz amitől helyrejött?
13-as válaszadó:Értem ez nyilván sokan mondják hogy amúgy autófüggő is és ha szabad tudni anyósodnak milyen autója van?
14-es válaszadó: A trollkodásodra köszönöm de nem vagyok kíváncsi.
"Egyébként ha szabad kérdeznem jelenleg az Omw maxxmotion helyett mit tankolsz amitől helyrejött?"
Shell V-power, már ha épp lehet kapni. Mostanában leginkább csak a sima van. De még a simától sem kopácsol úgy, mint az OMV-ssel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!