Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Céges autó mellé érdemes...

Céges autó mellé érdemes szerintetek egy saját autót tartani?

Figyelt kérdés
Már 6 éve kapok Priust,Megane,Astrat, de vágyom már egy sajátra.Lenne értelme szerintetek?

2022. jún. 8. 21:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ. Ha amúgy nincs saját autód és a cégest korlátlan magánhasználatra kaptad, tehát akár a szabadságod alatt nyaralni is mehetsz vele, akkor nem látom értelmét.

Nálunk pl a céges autókat csak munkaügyben lehet használni. Még a nap végén hazamenni vele is csak külön engedéllyel és indoklással lehet és azt sem rendszeresen.

2022. jún. 9. 06:56
 12/15 anonim ***** válasza:

"Megéri/nem éri meg", akkor vegytiszta anyagi kérdés.

Privát használatra is kapod az autót korlátlanul? Ha igen, akkor nem éri meg.

Nem? Évente hányszor, milyen körülmények között hiányzik a saját autó? Hosszú nyaralás? Napi dolgok? Jobban megéri valószínű bérelni arra a pár napra.

Ha pedig érzelmi döntés lenne, mert egy "nem tucat" autót akarsz. Akkor viszont nincs olyan, hogy megéri vagy nem éri meg. Ha nem azt kell eldönteni, hogy megengedheted-e magadnak. Vagyis anyu megengedheti-e neked a családi kasszából ilyen drága hobbizást.

2022. jún. 9. 06:59
 13/15 anonim ***** válasza:
Ha privát célra használhatod, nem éri meg anyagilag. Viszont ha szeretnél hobbiautót, nincs is jobb, mint egy nyúzós céges mellé venni. Nekem is volt évekig egy Kia Ceed amit használhattam privát célra is, azzal járkáltam mindenhova, csak tankolni kellett, arra annyi keretet adtak amennyit céges utakra majdnem el is használtam, de a szerviz, egyéb költségek nyilván nem engem terheltek. Így akkor vettem mellé egy drágább fenntartású öreg hobbiverdát, csak mert nekem az kellett. Mióta nincs céges mert teljesen más munkakörben vagyok, kellett egy napi járkálós amit persze fenn kell tartani, hirtelen jól megugrott az autókra költött pénz. Szóval ha akarsz egy hobbiverdát, ez a legjobb lehetőséged rá :)
2022. jún. 9. 10:44
 14/15 A kérdező kommentje:
Privátba nálam van non stop hétvégén is.Dolgozni járok vele, szervizelik rendesen de a tankolást én fizetem zsebből.
2022. jún. 9. 12:33
 15/15 anonim ***** válasza:
55%

Ebben az esetben nettó pénzkidobás lenne a saját autó.

Deha úgy nézed ki lehet magyarázni, hogy másnak is van havi 100-200e Ft-ot felemésztő hobbija.

2022. jún. 9. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!