Meddig érdemes ezt az autót még életbe tartani?
Két dologtól függ: 1. Ha rendbe rakod, az igényeidet kielégíti-e az az autó? Elég erős-e, elég kényelmet nyújt-e, tetszik-e még mindig? 2. Van-e pénzed lényegesen újabb autóra? Ha veszel egy 2000 helyett 2003-ast és 300e helyett 250e-t futottat, azt én nem nevezném minőségi cserének.
Az hogy öregek rajta a gumik, nem az autó hibája. Bármilyen autón elöregszik. Ha vadonat új autót veszel, 5-6 év múlva azon is gumit kell cserélni. Szerintem ez nem szempont. A többi apróság sem, mint pl lengéscsillapító csere. Nem egy nagy kaland és nem is egy horror összeg. Amin elgondolkoznék, hogy megválok tőle az a korrózió és esetleg a váltó gond. Bár ez meg simán lehet csak kuplung, ami megint csak nem olyan óriási probléma.
Személy szerint egy ilyen "foglalkozós" 21 éves kocsit 400-ért gondolkozás nélkül odaadtam volna. Ismerősöm tavaly ősszel a minden extrával felszerelt 2005-ös H Astráját 350e-ért adta be az első kereskedésbe. Ennél jóval többért is eladhatta volna, de azt mondta, hogy nem érdekli az a pár százezer amit bukott rajta, ő nem akart ezzel már foglalkozni, annyiért odaadta, amennyit az első helyen ajánlottak érte.
Hát, ha szereted az autót, és neked megfelelő, akkor én megtartanám.
Bontóba van hozzá gyakorlatilag minden, és nem is annyira drágán.
Ha nincs teljesen szétrohadva csak itt-ott kell foltozni, futóművet rendbetenni, akkor az ha meg van csinálva akkor még sokáig jó lehet.
Én hasonló cipóbe vagyok, az én autóm is itt ott rohad meg van azért hibája és jópár költségesebb javítás is szükséges lesz a közeljövőben (turbó, kuplung) de inkább ráköltök párszázezret és még évekig jó lesz. Meg ennek legalább ismerem az előéletét, tudom hogy mindig időbe és normális anyagokkal karban van tartva mert én magam tartom karban. Úgyhogy marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!