Miért fúj büdös levegőt a klíma?
A bűz oka, hogy jól elszaporodtak a gombák a klímarendszerben. Amit az 1-es ír, azzal a szaporulat gyorsaságát lehet korlátozni, de évi 1-2 alkalommal így is szükség van klímatisztításra.
Két lehetőséged van; megpróbálod otthon klímatisztító "bombával", vagy elviszed szakemberhez. Amíg ezt nem tetted meg ne kapcsold be a légkondit és leeresztett ablakkal közlekedj. Ezt nagyon komolyan mondom, mert komoly betegséged lehet belőle
Hozzá kellene férni az elpárologtatóhoz, ha hozzá lehet kivett pollenszűrő vagy kivett fűtomotor mellett és akkor ki lehet szépen takarítani.
Én a permetezővel szoktam klíma tisztító folyadékot juttatni rá.
Az ózongenerátor is megoldja a problémát, de leírtam azt is, hogy tudod hatékonyan tisztítani ha nincs szabad időpont/időd elvinni vagy sokkallod a beavatkozás árát.
#5 folytatom:
Utána már nem lesz vele gond, ha minden használat után leszárítod. Ha el is felejtem kinyomni 3 perccel érkezés előtt, akkor rajta hagyom a gyújtás és magas venti fordulaton leszárad, amíg bepakolok a kocsiból.
Utolsó, ha fűtést adsz rá, semmit sem érsz vele… A klíma radiátor a fűtő radiátor mögött van. Értelem szerűen semmilyen hő nem éri a klíma radiátort fűtésben.
Pont ezért lehet télen is klímázni, leszedi a párát de nem lesz hideg:
használj valami olyasmit, mint a k2 klíma doktor (spray amit átfújsz a rendszeren meg egy flakon hab amit befújsz a ventillátorokba itt ott de óvatosan, mert különben tele lesz vele a kocsi) és ugyanekkor cabin filter csere.
én megcsináltam és volt bűz, nincs bűz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!