Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mivan ha kötelező haladási...

Mivan ha kötelező haladási irányából (szembe vele) jönnek?

Figyelt kérdés

Adott egy hipermarket parkolója,a nyilak felfestve (a tábla irányába amerre én megyek),a végén pedig egy kötelező haladási irány balra tábla.

Én az irányba haladok,másik oldalról behajtani tilos nincs. Mivan a szembe jövővel?

2022. jún. 7. 22:00
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

A lényeg még nem derült ki: próbáltad elkerülni a koccanást, vagy úgy gondoltad, ők a szabálytalanok, neked semmi felelősséged nincs?

A "rendőr majdnem nekik adott igazat" arra is utalhat, hogy volt ott valami, amiről nem tudunk.

2022. jún. 8. 06:22
 12/29 anonim ***** válasza:
52%

A felfestett nyilak azok csak irány adóak, nem kötelező ilyen esetben.

Mert mivan ha hó esés van és eltakarja.

Csak a tábla a kötelező érvényű.

Amúgy emberileg suttyók vagytok mind a ketten, mert azért ha 10 km/h-val mentek akkor csak kilehetne egymást kerülni.

2022. jún. 8. 07:22
 13/29 Víctor Orbanescu ***** válasza:
0%

Tehát jól értem, egyenrangú útkereszteződés, nincs macisajt, te balra kanyarodsz, és jönnek szemből.

Mit tanultál a kanyarodási szabályokról?

2022. jún. 8. 07:42
 14/29 anonim ***** válasza:
44%

És te Víctor?

Ha jól sejtem a jobbkéz szabályra gondolsz, akkor pedig a kérdezőnek van elsőbbsége.

2022. jún. 8. 10:37
 15/29 anonim ***** válasza:
0%
Ja, hogy miért jobbkéz szabály? Mert kötelező haladási irány van, így nem lehet kereszteződés, csak elágazás. És a kérdés alapján a kérdező balra fordult, és ott jöttek vele szemben.
2022. jún. 8. 10:43
 16/29 MGéza ***** válasza:
50%

#13: A kanyarodási szabály akkor van, ha nincs jobb kéz vagy elsőbbségadás kötelező, magyarán egyébként egyenrangú úton egymás útvonalát keresztező járműveknél.

Kérdező: Egy street view tényleg sokat segítene. Egyébként amint írod:

"Annyit hibáztam hogy kis ívben fordultam." Balra? Már kanyarodás közben találkoztatok ezek szerint? Akkor még pórul is járhatsz, mivel a szembejövő forgalom sávjába kanyarodtál ezek szerint.

2022. jún. 8. 10:48
 17/29 anonim ***** válasza:
65%

De jó, hogy csak csepegteted az infókat, kérdező!

A balra kis ívben kanyarodás közben lenyúztad a másik autó sarkát?

Vagy nekimentél egy már álló autónak?

A rendőr büntetett a helyszínen valakit?

Szabálysértési eljárás egyenlő vizsgálat, tulajdonképpen te is lehetsz hibás.

Biztosítónál ne is próbálkozz, le fogják nyilatkozni, hogy te okoztad a koccanást.

2022. jún. 8. 12:04
 18/29 A kérdező kommentje:

Egyszer már leírtam,hogy okozhattam volna én a koccanást ha én megálltam? Az autóm állógekyzetbe volt amikor nekem jött,ő balra akart kifordulni ekkor jött nekem.

Nem érzem magam hibásnak mivel én időben észleltem és megálltam,ha elkezdem jobbra húzni a kormányt akkor meg a parkoló autóba megyek.

2022. jún. 8. 12:24
 19/29 anonim ***** válasza:
33%
Persze persze.
2022. jún. 8. 12:32
 20/29 A kérdező kommentje:
Nem volt sem elsőbbségadás sem más,én neki jobbról érkeztem,egyébként nemhiába van ott a kötelező haladási irány,hiszen azon az úton 1 autó fér el normálisan,2 autó úgy férne el egymást mellett ha végighúzná mindegyik a mellette parkoló autókat :D
2022. jún. 8. 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!