Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mazda 6 vélemények?

Mazda 6 vélemények?

Figyelt kérdés
Mennyire megbízható egy autó? Mindenképp nagyobbat szeretnék Renault clio 3 van, sok vele a gond már belökném a Dunába 🙄
2022. jún. 7. 16:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Melyik generáció? Megbízhatónak mindegyik nagyon megbízható, az idősebb példányoknál a rohadás ami elrontja az autót. Illetve sokan panaszkodnak még rá, hogy egy ilyen kategóriájú autóhoz képest elég rossz a zajszigetelése.
2022. jún. 7. 16:07
 2/6 A kérdező kommentje:
Mazda 6 Sport 2.0 CD CE 2008
2022. jún. 7. 16:13
 3/6 anonim ***** válasza:
Aha, akkor az már a GH. Ez már 1 fokkal jobb, de nagoyn alaposan nézz alá, hogy korrózió szempontjából milyen. Sajnos a dízelekről nem tudok nyiltakozni, a benzinesek tudom hogy nagyon jó konstrukciók.
2022. jún. 7. 16:16
 4/6 anonim ***** válasza:
16%

Mazda lemezvastagságon spórol, ezért rohad mindegyik

inkább Hondákat nézd meg

2022. jún. 7. 16:25
 5/6 anonim ***** válasza:
Teljesen jók.
2022. jún. 7. 16:33
 6/6 anonim ***** válasza:

A második generáció amit nézel már rozsda szempontjából lényegesen jobb, de továbbra is figyelni kell rá ebben a tekintetben. Van a családban 1.8-as benzinmotorral ilyen autó már elég rég óta, én is vezettem sokszor.

Pozitívum:

- Megbízhatóság (210e km körül van most, egyelőre rozsdamentes is, és egy klímakompresszor, hűtő cserén kívül nagyobb költséget nem generált)

- Vezetési élmény. Az 1.8-as motor semmiképp nem erős a maga 120 lóerejével, de méretéhez képest könnyű az autó, így egyrészt nem túlságosan gyenge ezzel az alapmotorral sem, másrészt az irányíthatósága is egész meglepően könnyed és közvetlen, feszes a futómű, így rossz utakon kényelmetlenebb sok hasonló méretű konkurensnél, de kanyarokban úgy fogja az ívet, olyan dinamikusan vezethető, hogy túlzás nélkül élmény vele szerpentinezni egyet. Ráadásul az üléspozíció is hibátlan, nem ülsz magasan, de túl mélyen sem.

- Fogyasztás. Ezt persze csak az 1.8-as benzinmotorra vonatkozóan tudom mondani, de átlagban 6-7 literes fogyasztással elvan városi-autópályás vegyes használatban. Szívó benzines ekkora autótól ez szerintem példás.

Kontextusként megjegyzem, van 2015-ös, 1,25 literes szívó Hyundai i20 is nálunk, csupán 1,5-2 literrel eszik többet a Mazda.

Negatívum:

- Zajszint. Több szempontból is gond van - egyrészt kispórolták a hangszigetelést főleg az autó hátulja felől, nagyon durván behallatszik a gördülési zaj. Másrészt viszont az 1.8-as benzinmotor is elég hangos, és sajnos nem kellemes, nem sportos hangja van. Az ötfokozatú manuális váltó sem javít a helyzeten autópályán, az a szomorú igazság, hogy a már említett Hyundai i20 - ami egy kicsi városi autó - csendesebb mindenhol, többek közt autópályán is, mint a Mazda. A 2 literesről jobbakat hallottam. Engem személy szerint ez már annyira zavarna, hogy a jó tulajdonságai ellenére is eladnám és vennék valami mást emiatt, de nem az én autóm. :)

- Komfortérzet. Ahogy már írtam, sportosra hangolt autó - cserébe limuzinos kényelmet ne várjunk tőle, rossz utakon hajlamos pattogni, ütni.

Az ülések kényelmesek, az üléspozíció ahogy írtam szerintem példás, a helykínálat szintén nagyszerű, de az anyaghasználat kissé japánosan puritán, a zajszint magas, a futómű kemény. Nem egy Mercedes, annyi szent.

Én a zajszigetelés miatt másfele néznék.

2022. jún. 7. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!