Mazda 6, vagy Peugeot 307 Sw-t vennétek 750000 forintból?
Miért? Miért nem azt?
Ha nem rohad, akkor mazda......mert Japán. A másik meg francia vagy mi... Ha nem csak izzót szeretnél cserélni, hanem javíttatni is, akkor meg francia.
2022. jún. 2. 14:35
#1 a Peugeot is egy jó autó, nem kell a hülye francia sztereotípiád.
750ért nem fogsz nem rohadó Mazda 6-ot találni, így én a 307-re szavazok. Viszont ez valamivel kisebb mint a Mazda.
2022. jún. 2. 14:42
#2 750-ért jó autót nem igen fogsz találni. Szerintem 1,5millió környékétől érdemes körülnézni, és akkor már simán jöhet egy Mitsubishi - ami nem rohad és tényleg csak izzó, olaj és műszaki merül fel. (A francia autók talán a legkényelmesebbek, de szerintem megbízhatót a használt piacon kifogni kell belőle. Nem sztereotípia. Ha újonnan veszed és figyelsz rá, teljesen rendben van, de használtat....háááát.
2022. jún. 2. 14:48
4/13 A kérdező kommentje:
#3 mi használtan vettük, és 13 évig, 130 ezer kilométeren keresztül kiszolgált. 1.4 benzin volt, és rendszeres olajcserén és kopó alkatrészeken kívül 1 fillért nem kellett rákölteni.
2022. jún. 2. 14:59
#5 Kifogtátok és örülök neki! Nem mondtam, hogy lehetetlen... Mint, ahogyan vannak jó szériák is.
2022. jún. 2. 15:30
Akkor meg nem kell általánosítani egyből, és azt írni, hogy ha francia akkor egyből szar.
Mazdából is ki lehet fogni rosszat, és a Peugeot-ból is jót. Fordítva is ugyan így igaz.
2022. jún. 2. 15:34
Írtam én, hogy szar? Egy európai autót jóval nagyobb eséllyel kell javíttatni, mint egy japánt. Ez tény és nem sztereotípia. Egy VW Golf, ha nem 2-es generációs ezeréves, arra is ugyanezt írom. Már úgyis minden VW meg Renault meg tudja a bánat, hogy mi. Nem is érdemes az autómárkát figyelni, mert a konszernekkel úgysem vagyunk tisztában. Európai vs japán esetén nálam a japán nyer. Ennyi történt. Megbántani senkit és semmit nem akartam. Ha sikerült, elnézést kérek!
2022. jún. 2. 15:59
A Mazda újonnan a legszebb, legjobb autó.
5 évesen átlagos.
10 évesen gagyi.
15 évesen örülhetsz, ha kapsz még rá műszakit.
Elképzelni sem merem, hogy 750e HUF-ért milyen szörnyű Mazda 6-okat vesztegetnek, valószínűleg nem úszod meg anélkül, hogy rövid időn belül ne kelljen rákölteni még egyszer ugyanennyit. A Peugeot 307 tele van típushibákkal, de még így is jobb eséllyel kapsz használható darabot belőle, mint Mazdából.
2022. jún. 2. 16:31
A 307 gyenge pontja az elektronikája, pontosabban annak kivitelezése. Olyann helyeken vezetik el a kábeleket ahol intenzív hőhatásnak lehetnek kitéve vagy beázhatnak. Olvasgass ezeknel utána szakfórumokon vagy faces csoportokan, ezek legtöbbje könnyen orvosolható hiba és azt s gyakran emlegetett sztereotípiát, miszerint egy francia autó képes bármikor lerohadni akár az autópályán is, akár el is felejtheted.
2022. jún. 2. 17:50
Kapcsolódó kérdések: