Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek átvert az autószer...

Szerintetek átvert az autószerelő? Az első két keréken cserélt féktárcsát, betétet és fékmunkahengert.Fékmunkahenger TRW jobb 43000 ft, bal 42000 ft, fékbetét(TRW) 2db.:9160Ft, Tárcsa(QWP) 2 db.: 34200 Ft. Összesen 130000 Ft.Az autó Mazda 6 2002-es.

Figyelt kérdés
Ahogy néztem neten jóval olcsóbban is van. Fékmunkahenger 25e körül, tárcsa darabja 7e körül.

2022. febr. 12. 12:15
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
64%
Neki is meg kell valamibol élnie
2022. febr. 12. 12:21
 2/17 anonim ***** válasza:
69%

Igen, valóban van olcsóbb is. Csak éppen azok az oldalak, ahol ezeket nézed, magánszemélyeknek ideális. Egy autószerelő nem vásárol ilyen helyekről, hanem Unix, Bárdi, Pekriq, Intercars, stb. Ezek pedig drágábbak. És hogy miért drágábbak? Nem azért, mert lehúznak, hanem mert ezek a helyek hatalmas készlettel rendelkeznek és azonnal (1 órán belül) szállítanak. Ami nincs raktáron, az is maximum fél nap a központi raktárból. Szóval az extra árat a gyors kiszállításért fizeted. Ezzel szemben az olcsóbb helyek a kisebb raktáraikból 1-2 munkanap alatt szállítanak, ha pedig külső raktárról rendelsz valamit akkor 3-4 nap, vagy egy hét is lehet. Ez nem túl kényelmes, ezért olcsóbb.

Nem húztak le, ez az ára annak, hogy pár óra alatt elkészült az autód. Az olcsóbb helyekről rendelve napokra le kellett volna tenned az autót, annak örültél volna? Kérdésedből fakadóan olyan embernek tűnsz, aki legalább 10-szer hívta volna ezalatt a szerelőt, hogy mikor lesz már kész...

És tudom nagyon jól, hogy milyen kérdések fogalmazódnak meg benned. Autószerelőként éppen elég hozzád hasonlót láttam már, szóval tudom jól. Segítek pár válasszal.

- "De ha nem érdekel a hosszú várakozás, akkor kérhetem, hogy az olcsóbb helyről rendeljen?"

Nem, mert az autószerviz nem parkoló. Nem állhat ott az emelőn az autód napokat, mert akkor addig nem tud más autón dolgozni.

- "És ha megrendelem én magamnak és elviszem a szerelőhöz, hogy szerelje be?"

Ja, a szerelő számára ismeretlen eredetű alkatrészekkel beállítasz és ő adja hozzá a nevét? Hogyne...

Arról nem is beszélve, hogy neked fingod sincsen róla, hogy milyen alkatrész kell. Ha te rendeled, akkor 99%, hogy szart rendelsz.

- "Mocskos tolvaj banda!"

Akkor szereld magad.

2022. febr. 12. 12:40
 3/17 anonim ***** válasza:

Az autószerelő nem fogja minden egyes alkatrészért a netet feltúrni, hogy hol a legolcsóbb és onnan, akár külföldről, több hetes határidővel rendelni, hogy neked spóroljon.

Unix/bárdi vagy amelyik másik lánccal kapcsolatban van, onnan fog rendelni és legfeljebb pár órán belül ott a futár. Az ár meg általában valóban nem a legolcsóbb.

Ez így működik, ilyen műfaj, amit el kell fogadni, ha nem nem te viszed/viheted az alkatrészt és nem te javítod otthon magadnak az autódat.

2022. febr. 12. 12:49
 4/17 anonim ***** válasza:
28%

"De ha nem érdekel a hosszú várakozás, akkor kérhetem, hogy az olcsóbb helyről rendeljen?"

Nem, mert az autószerviz nem parkoló. Nem állhat ott az emelőn az autód napokat, mert akkor addig nem tud más autón dolgozni.

aha, ezt meg lehetne annyival oldani, hogy szépen hazagurulok, amíg megjön az olcsóbb alkatrész

de nyilván jobban megéri neked is ábaszni az ügyfelet, és az unixos áron másfélszereséért elszámolni az alkatrészt, amit te alapból féláron kapsz

aztán még a számlaadás is elmarad

2022. febr. 12. 12:54
 5/17 anonim ***** válasza:
73%

Visszaolvasva, a #2-essel egyébként egyetértek, egyet kivéve:

"Arról nem is beszélve, hogy neked fingod sincsen róla, hogy milyen alkatrész kell. Ha te rendeled, akkor 99%, hogy szart rendelsz."

Nem vagyok autószerelő, de a szerelőmnél megengedett, hogy én vigyem az alkatrészt. Ekkor garancia nincs nála az alkatrészre, csak az elvégzett munkára. Ez szerintem evidens. Általában gyári alkatrészt viszek, vagy ha az nem érhető el, akkor prémium gyártók helyettesítő termékét. Előtt természetesen katalógusból egyeztetve a cikkszámokat. Nem tegnap óta van autóm és egyetlen egyszer sem fordult még elő, hogy ne lett volna jó az az alkatrész, amit vittem. Használt, bontott, meg legolcsóbb távol-keleti utángyártott alkatrészeket eszembe nem jutna odaborítani. Az én érdekem is hogy hosszú távon jó legyen az autóm. Ha van egy kis ideje, szoktunk beszélgetni az alkatrészmárkákról is, hogy ő melyiket preferálja, milyen tapasztalati vannak velük.

Jó, elhiszem és aláírom, hogy ehhez kell a téma iránt egy kis érdeklődés is és vannak olyan ügyfelek akiket ez nem érdekli, csak hogy minél olcsóbb legyen.

2022. febr. 12. 12:58
 6/17 anonim ***** válasza:
0%
Van olcsóbb is=szarabb is
2022. febr. 12. 13:03
 7/17 anonim ***** válasza:

#4 "ezt meg lehetne annyival oldani, hogy szépen hazagurulok, amíg megjön az olcsóbb alkatrész"

De akkor meg kétszer kell munkadíjat fizetni. Egyszer szétszedik az autódat, méretet vesznek, cikkszámot leolvasnak, ilyesmi, egyszóval beazonosítják, hogy pontosan milyen alkatrész kell, aztán összerakják. Később ismét megint szétszedik, kicserélik, összerakják. Ennyi erővel meg akár már kifizetheted a drágább alkatrészt is és akkor legalább egyetlen alkalom alatt kicserélik, nem kell kétszer menni.

"nyilván jobban megéri neked is ábaszni az ügyfelet"

Ez pont az ügyfélért szól te vadbarom. Az olcsóbb alkatrész szarabb is. Ha pedig te hozod, akkor nincsen rá garancia és még csak lehet jó sem lesz az autódhoz. Ha többet fizetsz, azzal saját magadnak csinálsz jót, mert:

1. Gyorsabban elkészül az autó

2. Kisebb a problémalehetőség és ha mégis probléma adódik, azt a szerelő oldja meg gyorsan, nem pedig neked kell noname boltokkal hadakozni

3. Kapsz rá garanciát, bármi probléma adódik az alkatrésszel, ingyen cserélve lesz.

"aztán még a számlaadás is elmarad"

Na na, álljunk meg. Szervizről beszéltünk, nem sarki garázsjancsiról. Felőlem ahhoz mész javíttatni az autódat, akihez akarod. De arra megkérlek, hogy nem sértegetsz ilyenekkel, hogy a kókány kis szarrágókkal veszel egy kalap alá. Egy nagy szervizhálózatnál vagyok szerelő, megyeszékhelyen top 3-ban vagyunk, szóval hidd el nyugodtan, hogy nálunk nincs ilyen, hogy "számla nélkül". Még ismerősöknek sem maszekolunk, nekik is munkalap van nyitva, számla van adva, minden papíron vezetve, ügyféllel megbeszélve, aláírva, lepecsételve. És én magam máshogy nem is dolgoznék. Otthon sem maszekolok, pedig megtehetném. Szóval mint írtam: ne sértegess.

2022. febr. 12. 14:01
 8/17 anonim ***** válasza:
A TRW gyári beszállító márka, ennek megfelelő minőséggel. Világos, hogy ettől van olcsóbb utángyártott, de amíg nem adod meg az autó pontos típusát évjárattal, nem tudom megmondani mennyire vertek át.
2022. febr. 12. 15:15
 9/17 anonim ***** válasza:
át bizony
2022. febr. 12. 15:43
 10/17 anonim ***** válasza:
55%

😂 vadbarom vagyok

magyarázd már el, hogy mitől szarabb ugyanaz a termék, ugyanaz a cikkszám?

csak unixban, bárdiban 3x annyi, mint bárhol máshol

mellesleg ne meséld már be, hogy a mai világban bármiről is méretet kéne venni :D

hogyne, majd le ke szedni a tárcsát és lemérni, hogy adott évjárat, motorkód stb esetén megállapítsuk a méretet, ami kismillió adatbázisban megvan, vagy bármelyik webshop szűrője kidobja

2022. febr. 12. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!