Miért nem passzol a fékbetét illetve a féktárcsa sem?
Adott egy 2002-es Audi A4 B6 (75kw 102le)
Ezek alapján kerestem az AutoDoc oldalán hozzá való fékbetét illetve féktárcsát.
Féktárcsa: [link]
Fékbetét:
Nem akartam valami szutykot belevenni (mégis csak egy fékrol van szó) , hanem valami top márkát inkább (BOSCH).
Szerelésnél észrevettük, hogy a tárcsa túl vastag (312mm) a nyereghez. Épp hogy belement de mégsem volt megfelelő, mert a csavarig 1-2 centi még hiányzott.
Megj.: A régi 280mm.
A fékbetét pedig jóval nagyobb mint ami benne volt (nyilván nem a vastagságra gondolok, mert nyilván vastagabb egy új mint egy régi)
Nem is passzolt a nyereghez. Ugyanis sokkal hosszabb és nem ment be oda ahova a régi.
Ilyenkor mit tudok tenni? Ha a féknyerget is cserélném, akkor már más munkahenger kellene illetve lehet be se férne a felnibe. Valamint a 2nyereg (majdnem hogy) drágább mint a féktárcsa és a fékbetét.
Illetve milyen fékbetétet vegyek akkor? Már ez sem szabvány? Ebből is van több méretű? Mármint ehhez az autóhoz és ezzel a teljesítményű motorhoz.
Valamint a hátsó tengelyhez megsem néztük de az talán jó!?
Féktárcsa :
Fékbetét : [link]
Ha jól értem 280-as a féktárcsád, de te vettél bele 312-es tárcsákat hozzá való betéttel, és csodálkozol hogy nem lehet összerakni?
b6-nál nem tudom hogy van, b5-nél fel lehetett rakni a 312-es fékhez való nyeregtartót és akkor felment a nagyobb tárcsa. A fékbetétek ott egyformák voltak, azzal nem kellett variálni.
A legegyszerűbb ha visszaküldöd és megrendeled a belevalót.
Igen mivel a 312-es is jó az autóhoz, magához a feknyereghez rossz.
A fékbetét is hozzávaló, de az se megy bele a féknyeregbe, szóval a féktárcsa az még oké. De a fékbetét a régi féktárcsaval sem jó. Mivel alapból a kivágott részhez nem passzol a fékbetét.
"Igen mivel a 312-es is jó az autóhoz"
Nem, a 312-es egy másik autóhoz jó. Például egy nagyobb motoros, kivitelhez, amihez általában nagyobb fék is dukál. A tiéd csak egy kis 1.6-os motor, 1.6-os motorhoz illő kisebb fékkel.
Azért nem passzol, mert nem jót vettél. Szerintem ez elég magától értetődő válasz, tényleg szükséges volt feltenni?
" Szerelésnél észrevettük, hogy a tárcsa túl vastag (312mm) a nyereghez "
AZ alapokkal is baj van nálad.
Az a 312 mm nem a vastagság. ÁTMÉRŐ !!!
ja mert a bosch az csúcsminőség? phááháá!! :D :D
1.. visszaviszed, és veszel a kocsidhoz való tárcsát-betétet..
2.. irány a négynullás autók bontója, és veszel féknyerget ami felmegy a csonkállványra, és a 312mm-es fékhez való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!