A prémium benzin minősége kutanként is eltérő úgy mint az E10-es benzinnek?
Eddig azért tankoltam az OMV vagy a Shell kutakon mert nem mertem tankolni a nem márkás kutakon mint az Auchan, Metro vagy más kutaknál, mert azt hallani, olvasni hogy ezeknél nem olyan jó az üzemanyag.
Én prémium benzint használok, gondolom ennek nem rontják talán a minőségét mint az E10-nek.
Eddig többnyire a gázolajról hallottam hogy nem jó minőségü az olcsóbbik kutakon.
Szóval féljek vagy ne féljek tankolni egyik kúton sem, ha prémium benzint veszek? 👅 Már mint ami a minőséget illeti.
Csak zárókelben, az X5 vagy X6 topikban is írtál, az a nyelves kis képecske ott is csak nálad volt :)
Amúgy meg igazából ha többet akarsz kiadni akkor mindegy hol tankolsz....
2: Na és ha oda irtam, akkor most mi van? 👅
Nem izgat hogy hol olcsóbb a prémium benzin, csak akartam tudni hogy minőségben van-e különbség.
Egyébként meg köszi a választ + a Japán Gulyásnak is. 😊 👅
Amúgy megsúgom, az Auchan kutakon is ugyanaz az üzemanyag van mint a MOL kutakon. Egyik ismerősöm tartályautót vezet, ő is mondta hogy van olyan fuvarja hogy felét MOL kúton engedi le felét meg Auchan vagy valami magán kúton.
Azért terjedt el az a tévhit hogy ilyen kutakon rosszabb minőségű az üzemanyag, mert ezeken a helyeken olcsóbb általában mint a nagyobb hálózatoknál, így előszeretettel talál be a sok szarrágó mindenféle kotlával tankolni ilyen kutakra. Aztán véletlenül sem a kotlájukkal van a baj hanem az üzemanyaggal.
Amúgy, az E10 prémium ugyanúgy tartalmaz biokomponenseket mint a sima 95-ös benzin csak ehhez adnak még adalékot.
jajistenem...így terjednek a rémhírek.
A legjobb, amit tegnap olvastam(itt) hogy vizezik a benzint..
5: Értem, de a prémium benzinben kevesebb a bioetanol mint a 95-ös benuinben és az enyémbe a prémium benzint ajánlja a gyártó.
Ezért akartam tudni, hogy a prémium benzin minősége egyforma mindegyik kúton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!