Mitől nyikorog a váltókar?
Figyelt kérdés
Amikor üresben van és például csak jobbra balra mozgatom (hogy megnézzem tényleg üresben van) és 5. - 6. Fokozat váltásakor nyekergő hangja van a váltókarnak.
A váltónak nem, csak a karnak amit fogok.
Gondolom kicsit már elöregedhetett benne valami (12éves autó).
Mit kellene kicserélni benne, hogy ne adja ki ezt az idegesítő hangot? Mennyire macerás szétszedni? Még nem csináltam ilyet.
2022. jún. 6. 00:59
2/3 veterán vas válasza:
A váltókar szoknyát megemeled, befujsz egy kis WD-40-t a kulisszához, oszt jóvan.
Annyi ideig sem tart megcsinálni, mint leírni.
3/3 anonim válasza:
Volkswagen konszernes autóknál ez tipikus probléma, elporlad a kenőanyag a műanyag elemeknél a kulisszában. Én újrazsíroznám, az szeintem tartósabb, mint a WD40.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!