Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Felhívnátok a tulajdonost,...

Felhívnátok a tulajdonost, hogy mi történt az autóval?

Figyelt kérdés

Apukám 2012-ben vett egy Audi A6-ot újonnan (3.0 TDI).

2015-ben nekem adta, én 2021 nyár végén adtam el.

Egy apuka jött el megnézni a 24-25 körüli fiával (a fiának vette meg) elsőre is tetszett nekik, de megakartak nézni egy másikat így elmentettem a számukat, mert másnap nem értem volna rá, de mondtam hogyha ők hívnak megpróbálok otthon lenni.

Visszajöttek másnap, megvették.

Az autó hibátlan állapotban volt, sajnáltam is eladni.

Most május 15 körül kellett volna műszakira mennie, és megakartam nézni az ügyfélkapun, hogy a friss műszaki képeken milyen a kocsi, megmaradt e olyan szépnek ahogy eladtam.

Erre ez az üzenet fogadott: "A jármű kérelemre, bontási átvételi igazolással véglegesen kivonva."

Nem írtam el a rendszámot, többször is megpróbáltam, ez az üzenet jön.

Megmondom őszintén, hogy nagyon mellbevágott, egyrészt mert egy nagyon jó kocsi volt, másrészt mert a srác sem tűnt olyan hülye gyereknek.

Illetve ha ezt a kocsit elbontották az valószínű baleset miatt történt.

Márpedig ez azért egy eléggé masszív autó, szóval elég brutális baleset lehetett ha menthetetlen lett.

Értem, hogy 10 éves, de azért az ilyeneket bőven megmentik még Magyarországon egy közepes törésből is, szóval ez biztosan TK vagy GTK lett.

Jobb esetben csak borult, és azért, az nem feltétlen halálos.

Annyira kíváncsi lennék, hogy mi lett vele, de ha meg haláleset is történt akkor elég kellemetlen lenne.

Az is lehet, hogy már tovább is adták pár hónap után és nem is náluk tört szét.

A számuk azóta is el van mentve, szóval nem tudom felhívjam e....nincs hozzá közöm, nem ítélkezni akarok, egyszerűen szerettem azt a kocsit, és nagyon sajnálom hogy bontóba került.

Meg természetesen remélem, hogy senki sem sérült meg.

Ha felhívnám, hogy megvan e még az Audi, és hogy hogy szuperál, mintha nem tudnék róla, hogy bontóban van?!

2022. máj. 30. 20:53
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
94%
Mivel, ha totálkárosra tört, de nem maradt ott senki, akkor is fájó pont, de akkor pláne, ha ott is maradt valaki. Szinte borítékolható, hogy vagy ki fog nyomni vagy elküld, hogy semmi közöd hozzá. Azt se értem, ha ennyire fontos volt neked ez a kocsi, akkor miért adtad el?
2022. máj. 31. 14:27
 22/35 anonim ***** válasza:
19%

Ha engem hívna egy idegen, elhajtanám.

Az hogy az adásvételkor megtudta a számomat, nem jogosítja fel, hogy a számot, mint személyes adatomat megtartsa. Végig sem hallgatva udvariasan megkérném, hogy a számot MOST törölje ki, nincs közünk egymáshoz, a további telefonhívásainak hangfelvételével majd a bíróságon fog találkozni, ugye megértette, köszönöm, viszonthallásra.

2022. máj. 31. 14:41
 23/35 anonim ***** válasza:
35%
#22 csak szólok hogy a bejelentés nélküli hívásrögzítést tiltja a jogszabály, szóval jobb ha nem mész ilyennel a rendőrségre :D Nem véletlenül van hivatalos telefonszámoknál gépi hang, ami bemondja hogy a hívást rögzítik.
2022. máj. 31. 14:52
 24/35 anonim ***** válasza:
31%

Tanulj meg olvasni picinyem, mielőtt írásra vetemedsz.

"további hívásainak hangfelvételével" <----- vaknak tetszik lenni vagy hülyének? Ezzel a mondattal jelezném, hogy a továbbiakról felvétel fog készülni.

Egyébként szarok az adatvédelmi jogaira az ilyeneknek. Valamennyi ismeretlen számról érkező hívásról a telefonom felvételt készít automatikusan, ezért jók az EU-n kívüli piacra szánt modellek.

2022. máj. 31. 15:35
 25/35 anonim ***** válasza:
100%
Hívd fel, kíváncsian várjuk a fejleményeket.
2022. máj. 31. 18:39
 26/35 anonim ***** válasza:
27%
Én nem vagyok sem szociális fóbiás, sem antiszociális, de marhára nem örülnék, ha egy vadidegen hívogatna a saját tulajdonommal kapcsolatban.
2022. máj. 31. 19:20
 27/35 A kérdező kommentje:

Igazából a tegnapi sok "agresszív" és frusztrált hülye válaszoló után nem hittem volna, hogy lesz ennyi másféle válasz, csak most olvasgattam őket.

Egyébként arra jutottam, hogy kár volt kiírni, mert nem szoktam másokra hallgatni, de végül tettem amit jónak láttam.

A válaszoktól függetlenül felhívtam, ez az apuka száma volt, ő vette fel.

Teljesen normális volt, olyan mint amilyennek a rövid személyes találkozásunk során "megismertem", nem lepődött meg azon sem, hogy miért hívom.

Megmondtam neki, hogy ki vagyok, és mit akarok, és azt amit ide leírtam, hogy megakartam nézni mi van az autóval, és láttam, hogy bontó, és hogy annyira meglepett/megijesztett.

10-12 percig beszélgettünk, szidta a fiát, meg beszámolt róla, hogy mi történt.

Márciusban "állítólag" (az állítólagot kihangsúlyozta) egy őz ugrott a kocsi elé amire a fia félrerántotta a kormányt, és fának csapódtak a barátnőjével.

Nem történt komoly személyi sérülés, de az autón teherviselő elemek sérültek, és elvileg menthető lett volna, de nagyjából a kocsi piaci árának megfelelő összegért, vagy ahhoz közel és akkor is egy törött (és javított) autót kaptak volna vissza, ezért inkább bontóba adták. (egyébként a szerelőjük sem ajánlotta a javítást)

Légzsákok is nyíltak, azt mondta hogy a kocsi megfelelően teljesített a baleset során, valószínű ennek köszönhetik, hogy nem történt komoly sérülés.

A rövid használat során is elégedettek voltak vele, nem volt vele különösebb probléma.

A végén, és most figyeljen a sok károgó: megköszönte az érdeklődést.

Egyébként a balesetről nem ad ki képeket, még úgy sem, hogy rákerestem a településre ahol, vagyis aminek a közelében történt.

2022. máj. 31. 19:30
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon örülök hogy felhívtad! Én voltam az egyik aki támogatta az érdeklődést (13-as és 14-es komment), és igazam is lett, hogy ha normális módon érdeklődünk akkor semmi rossz nincsen benne. Azt is megemlítettem, hogy kifejezetten autós körökben teljesen normális dolog, hogy a volt tulaj tartja a kapcsolatot a jelenlegi tulajjal.

Úgy érzem egy cseppet túlreagálják azok akik egy ártatlan érdeklődés miatt már egyből rendőrséggel fenyegetőznek. Kicsit vicces, és szomorú is egyben, hogy egyesek mennyire gyűlölködőek tudnak lenni ilyen semmi dolgokon.

Sajnálom ami történt az autóval, biztos most nem lehet ez kellemes érzés.. de legalább most már tudod, és lezárhatod magadban.

2022. máj. 31. 23:45
 29/35 anonim ***** válasza:
80%
Jajj úristen vajon mit gondolhat a sok károgó most?Nem borult fel a világ,nem tört össze a téridőkontínum mert ez az elképesztően pofátlan kérdező fel merte hívni pár percig.Hát ez valami hihetetlen komolyan,FEL-HÁ-BO-RÍ-TÓ
2022. máj. 31. 23:59
 30/35 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem szóhoz se jutnak. Elképzelhetetlennek tartják, hogy lehetett az, hogy a kérdezőnek, miután felhívta az új tulajt, részletesen elmondtak mindent az autó sorsáról és még meg is köszönték a hívását, ahelyett, hogy elküldték volna a francba, esetleg befenyítették volna jogi lépésekkel...

#15-ös voltam.

2022. jún. 1. 06:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!