Máshol is ilyen pofátlanul drága egy motorfelújítás?
Figyelt kérdés
Örököltem egy dízel négyes golfot és mindenképp szeretném felújítani. Sajnos már olyan állapotban van, hogy 80 a végsebessége, azt is több mint egy perc alatt éri el. Egy ismerősöm ajánlott egy szerelőt, szerinte nagyon jól dolgozik. Elmentem hát, de ott kiderült, hogy a szaki turbóbenzines és vakel (miez?) motorokra szakosodott és leginkább versenyautókba épít motorokat. Azt mondja, hogyha szeretném akkor elvállalja, de ugyanannyit számít fel, mintha versenymotort építene. Mikor kérdeztem, hogy mégis mennyibe kerül ledobbemtem: csak a munkadíj kb az autó értékének a négyszerese, az anyagköltségről nem is beszélve. Természetesen ennyit nem fizetek, de ha már úgyis ott jártam, megkértem hogy nézze át miért kopog a futómű, arra meg azt válaszolta, hogy kizárólag motorokkal foglalkozik2022. máj. 30. 09:51
1/9 anonim válasza:
Motorcsere olcsóbb. Egyébként wankel motorra gondolt. (bolygó dugattyús motor, pl Mazda rx7)
2/9 anonim válasza:
Elmentél egy, nem is átlagos szerelőhöz.
Talán keresned kellene másik szerelőt is, akár többet. Az általuk megadott árajánlatot pedig összehasonlíthatod.
3/9 A kérdező kommentje:
Érzelmi okokból szeretném ha a legtöbb alkatrész megmaradna, egy komplett motorcsetével ez nem kivitelezhető. Az egyébként is zsákbamacska, ki tudja, hogy a donor mennyire széthajtott.
2022. máj. 30. 10:08
4/9 anonim válasza:
Használt motorra általában adnak beépítési garanciát.
5/9 anonim válasza:
Nem a megfelelő fickóhoz mentél, az ő munkaideje ugyanannyiba kerül ha versenymotort épít vagy ha a te csotrogányodat újítja fel. Tisztességesen megmondta, hogy ő ennyibe kerül. Keress mást.
6/9 anonim válasza:
Hát ilyen hobbista, verseny motor építő szerelőt nem is értem minek ajánlott kommersz autóhoz az ismerősöd.
Keress egy munkájára igényes kis szervizt és add be oda.
Jobban is jársz, mert aki wankeleket újít fel, annak nem biztos, hogy van porlasztó tesztelő állványa pl.
7/9 anonim válasza:
Nappalit festőművésszel festeted?
8/9 anonim válasza:
Ez jó volt, hetes. Michelangeloi-t hívni a budi kifestéséhez, aztán felháborodottan pislogni, amikor a Sixtusi kápolna négyzetméterárával számol :D :D
9/9 anonim válasza:
Ha Golf 4 dízel, ott már jó eséllyel elektronika vezérli a dolgokat… keress egy dízel műhelyt, esetleg TDI-t ismerő szervizt, ahol ellenőrzik diagnosztikával, és adott esetben adagoló vagy turbo javításra is fel vannak készülve. Cipőt a cipészhez :) Nincs baj az ajánlattal, csak költséghatékonyabb olyan helyre vinni, ahol direkt hasonló dolgokat csinálnak minden nap. Jó eséllyel nem lesz itt motorcsere/teljes szétszedés, ezeknél a “vas” tud millió kilométert is, csak ha 1-2 akár kisebb dolog nem stimmel, hamar ilyen csökkentett teljesítményű módba vált a motor elektronika. Esetleg TDI-s, Golf 4-es Facebook csoportokban is érdemes lehet ajánlást gyűjteni, legalább megye vagy település alapján (mondhatnék én is szerelőt, de hiába, ha messze van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!