Miért akarnak/akarnának sokan területi alapú rendszámokat? Mi értelme van?
Figyelt kérdés
Akárhányszor előjön autós fórumokon, szakoldalakon, vagy facebook-hírek alatt valamilyen rendszámos poszt, rögtön előjönnek jópáran, hogy területi (megye/régió/járás szerinti felosztású) rendszám kellene hazánkba is.
Én ezt nem értem. Miért akarnak sokan területi rendszámokat? Van valami több haszna, vagy értelme, mint a mostani/majdani, autóhoz kötött, ABC sorrendű rendszámoknak?
Mi szólhat vajon a területi rsz.-ek mellett?
2022. máj. 30. 08:25
11/13 anonim válasza:
Esküszöm nem értem mit lehetett lepontozni a #6-os válaszon. A területi rendszám alapú megkülönböztetésnek pont ez a lényege gazdasági szemszögből, hogy ne az ország másik felén vegyen az ember autót, ha utána nem ott használja, hanem a saját területén lévő cégek fennmaradását támogassa a pénzével. De sok más szolgáltatást is lehet kötni hozzá. Magyarország esetén mondjuk megyei szintre lebontva nem sok értelme lenne, mert ahhoz kicsik vagyunk, de mondjunk egy Kelet és Nyugat-Magyarország megkülönböztetésnek már lehet értelme.
12/13 anonim válasza:
#11: Talán mert hülyeség? Ekkorka országban, ilyen elszegényedett népesség mellett nonszensz. Nem az a lényeg, hol veszed meg, hanem hogy hol használod.
13/13 anonim válasza:
Köszönjük Emese, ezzel most sokra ment a kérdező. "Mi értelme van?" - "Hülyeség". Most aztán tényleg megtudtuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!