Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért akarnak/akarnának sokan...

Miért akarnak/akarnának sokan területi alapú rendszámokat? Mi értelme van?

Figyelt kérdés

Akárhányszor előjön autós fórumokon, szakoldalakon, vagy facebook-hírek alatt valamilyen rendszámos poszt, rögtön előjönnek jópáran, hogy területi (megye/régió/járás szerinti felosztású) rendszám kellene hazánkba is.

Én ezt nem értem. Miért akarnak sokan területi rendszámokat? Van valami több haszna, vagy értelme, mint a mostani/majdani, autóhoz kötött, ABC sorrendű rendszámoknak?

Mi szólhat vajon a területi rsz.-ek mellett?

2022. máj. 30. 08:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
17%

Csak egy pár surmó akar , senki más.

Semmi értelme nem lenne a kiadáson kívűl.

2022. máj. 30. 08:32
 2/13 anonim ***** válasza:
86%
Területi alapon lehet kedvezményeket adni például. Persze az ellenkezője is igaz.
2022. máj. 30. 08:32
 3/13 anonim ***** válasza:
69%
Több előnye is lenne, például ahogy előttem mondták hogy más adózás. Például a budapesti régi dízelekre nagyobb adó meg hasonlók.
2022. máj. 30. 08:36
 4/13 anonim ***** válasza:
67%
Jó nagy hülyeség lenne. Én pl Budapesten vettem új autót, ott is helyezték forgalomba. Így budapesti rendszámot kapott volna. Viszont soha nem voltam budapesti lakos, onnan 200km-re lakom. Akkor helyben büntetést (kedvezmények megvonása) kellene fizetnem? Vagy saját költségemen emiatt új rendszámot, regisztrációs matricát, forgalmit, törzskönyvet igényelnem? A használt kocsikról ne is beszéljünk! Nem egyedi eset szerintem, hogy valaki nem helyben vesz autót. Akkor rögtön kellene egy rendszámcsere is? Semmi értelme nem lenne ennek a fajta rendszámnak.
2022. máj. 30. 08:44
 5/13 anonim ***** válasza:
21%
Sosem értettem ezeket, mert ha eladod az autót és máshonnan veszi meg valaki, akkor átcseréli a rendszámot egy helyire? Én Angliában lakom, itt például az a módi, hogy az autó rendszámában benne van az autó kiadásának a dátuma. Csak egy vicces példa: MAI0 NEZ. Igen az 1-es csak egy nagy vonal, így néha poén összeolvasni az egészet. Ez például azt mutatja, MA10, vagyis 2010-es az autó. Van egy kiegészítés is, mert mindig van egy +50-es is, ami rájöhet, vagyis az MA60 is hasonló jelentéssel bír. Szerintem ennek több értelme van, de a németek ugye a helyalapú rendszámhoz ragaszkodnak. Szerintem tök mindegy, mert ha valami szerv leolvassa, egyből látja az adatokat, neked meg nem kell tudni, hogy a "barom bivalyb@sznádi mit művel már Bp-en?!".
2022. máj. 30. 08:46
 6/13 anonim ***** válasza:
45%
#4 Iskolapéldája annak, hogy miképpen hatna ez a kereskedésekre. Nyilván nem Bp.-i kereskedőtől vetted volna az autót, ha helyben büntetik azt a rendszámot. Ergo a saját vidéked gazdaságát növeled ezáltal.
2022. máj. 30. 08:55
 7/13 anonim ***** válasza:
61%
#4 És? Tudnád hányan járnak pl szlovák rendszámmal miközben itt laknak?
2022. máj. 30. 09:09
 8/13 anonim ***** válasza:

Ez hülyeség, mármint a terület alapú adózás. Ezt úgy is meg lehet lépni, hogy nem írják bele a rendszámokba a területet.

KGFB most is területalapon számol, ami meg a gépjármű adót illeti, ha ott is területalapon eltérő adózást szeretnének azt is meg lehet lépni új plakettet legyártása nélkül.

2022. máj. 30. 10:06
 9/13 anonim ***** válasza:
82%
Azért hülyeség, mert ma már minden adatbázis összekapcsolható mindennel, is. Automatán olvashatók a rendszámok, szóval bármilyen kedvezmény, extra teher kivethető automatán a mostani rendszerben is.
2022. máj. 30. 12:11
 10/13 anonim ***** válasza:
Látták, hogy Németországban ilyenek vannak és az köztudottan a földi paradicsom, tehát, akkor végre hasonlítanánk a nyugatra egy kicsit.
2022. máj. 30. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!