Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meredek emelkedőn, rámpán...

Meredek emelkedőn, rámpán hogy szoktál felmenni?

Figyelt kérdés

Nem régóta van jogosítványom, alapvetően magabiztosan vezetek, de a parkolóházak meredek felhajtó/lehajtó rámpáján nem nagyon merek felmenni/lejönni.

Milyen fokozatban, és milyen sebességgel érdemes egy ilyenen felmenni? És lejönni?

2022. máj. 24. 20:18
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk parkolóházaknál pont nem árt, ha megáll az ember kihajtás előtt. Én legalábbis sok olyan belvárosiban parkoltam, ahol közvetlen előtte Király utca teljes gyalogosforgalma plusz autós forgalom közlekedett, gy a rámpán lassan kell felmenni és meg kell állni rajta a végénél.
2022. máj. 24. 21:57
 12/27 A kérdező kommentje:
Oké, ez világos, hogy a végénél lehet, hogy meg kell állni. De ha pl. simán az utcáról megyek felfelé a parkolóházba, minek fékezzek előtte állóra? Ahová mennék, ott nem is lenne hely erre, mert a közvetlenül a bejárat előtt lévő zebrán kéne megállnom.
2022. máj. 24. 22:00
 13/27 anonim ***** válasza:
21%
Igen, mert álló helyzetben tudod betenni egyesbe a váltót. Ha már amúgy is egyesben közelíted meg, akkor nem kell megállnod. Egyes fokozatban a legnyomatékosabb az autó, így ebben a fokozatban tudsz felmenni, illetve a leglassabban haladni.
2022. máj. 24. 22:04
 14/27 anonim ***** válasza:
18%
Mivan? Nincs hely megállni? Nem értem. Azért nem állsz meg, mert zebrán nem mersz? Meg lehet állni a zebrán ha kell! Csak ezért mennél neki lendületből? Te jó ég. Ki az isten adott neked jogsit?
2022. máj. 24. 22:12
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Én leszoktam engedni az ablakot, aztán padló. Kicseszett jó hangja van a motornak ilyenkor, mert a rengeteg beton visszaveri.

Köszönöm hogy ezt megoszthattam.

Hogy hasznosat is írjak: felmenni első, vagy második fokozatban érdemes, attól függ mennyire mész lendületesen. Ha félsz, akkor inkább első fokozatban, lassan, de tartva legalább az 1500-as fordulatot, hogy ne fulladj le véletlenül sem. Ha meg kell állnod, akkor húzd be a kéziféket, elinduláskor pedig gáz, kuplung fogáspontig felenged, kézifék lassan kienged, közben engeded fel a kuplungot. Sima kézifékes elindulás. Régen tanpályán tanították.

Lefelé motorfékkel gyere, közben igény szerint üzemi fékkel lassítva.

2022. máj. 24. 22:14
 16/27 anonim ***** válasza:
11%
Nálad alapvető komoly vezetéstechnikai hiányok vannak, amiket távolról nem lehet megoldani.
2022. máj. 24. 22:15
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
1-esben.
2022. máj. 24. 23:10
 18/27 A kérdező kommentje:

#14 [link]

Ugyanott mennék be, ahol a piros autó áll a képen. Tehát jövök az úton, jobbra kanyarodok, ott a zebra, aztán a kapun belül már kezdődik a rámpa. HOL A K ÉLETBEN ÁLLJAK MEG SZERINTED? ÉS MINEK??? MI A TÖKÖMNEK ÁLLJAK MEG, ha már amúgy menetben vagyok? HE?

"Ki az isten adott neked jogsit?" Inkább ki az isten akart egy ilyen hülye kölyköt, mint te?? A szüleid tuti nem! Idióta barom!

2022. máj. 24. 23:25
 19/27 anonim ***** válasza:
27%

Na, kérdező, azért finomabban, mert egyelőre tapasztalatlan vagy és nem te osztod itt az észt vezetés ügyben.

Egy parkolóházban végig 1-esben mennék.

És én se lendületből mennék fel. A zebra előtt lefékeznék, egyesbe kapcsolnék, és onnan lépésben, erős gázzal, csúsztatott kuplunggal mennék neki az emelkedőnek.

2022. máj. 24. 23:46
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
1-esben.
2022. máj. 25. 01:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!