Meredek emelkedőn, rámpán hogy szoktál felmenni?
Nem régóta van jogosítványom, alapvetően magabiztosan vezetek, de a parkolóházak meredek felhajtó/lehajtó rámpáján nem nagyon merek felmenni/lejönni.
Milyen fokozatban, és milyen sebességgel érdemes egy ilyenen felmenni? És lejönni?

Én leszoktam engedni az ablakot, aztán padló. Kicseszett jó hangja van a motornak ilyenkor, mert a rengeteg beton visszaveri.
Köszönöm hogy ezt megoszthattam.
Hogy hasznosat is írjak: felmenni első, vagy második fokozatban érdemes, attól függ mennyire mész lendületesen. Ha félsz, akkor inkább első fokozatban, lassan, de tartva legalább az 1500-as fordulatot, hogy ne fulladj le véletlenül sem. Ha meg kell állnod, akkor húzd be a kéziféket, elinduláskor pedig gáz, kuplung fogáspontig felenged, kézifék lassan kienged, közben engeded fel a kuplungot. Sima kézifékes elindulás. Régen tanpályán tanították.
Lefelé motorfékkel gyere, közben igény szerint üzemi fékkel lassítva.

#14 [link]
Ugyanott mennék be, ahol a piros autó áll a képen. Tehát jövök az úton, jobbra kanyarodok, ott a zebra, aztán a kapun belül már kezdődik a rámpa. HOL A K ÉLETBEN ÁLLJAK MEG SZERINTED? ÉS MINEK??? MI A TÖKÖMNEK ÁLLJAK MEG, ha már amúgy menetben vagyok? HE?
"Ki az isten adott neked jogsit?" Inkább ki az isten akart egy ilyen hülye kölyköt, mint te?? A szüleid tuti nem! Idióta barom!

Na, kérdező, azért finomabban, mert egyelőre tapasztalatlan vagy és nem te osztod itt az észt vezetés ügyben.
Egy parkolóházban végig 1-esben mennék.
És én se lendületből mennék fel. A zebra előtt lefékeznék, egyesbe kapcsolnék, és onnan lépésben, erős gázzal, csúsztatott kuplunggal mennék neki az emelkedőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!