Autó vásárlás után szerelőnél kiolvastattam az élő adatokat. Kipufogó gáz hőmérséklet:-300°c Lambda szonda:12 !!! Kipufogógáz nyomásérték egy állandó értékre (már nem emlékszem mennyi) volt beállva. Check Engine nem világít. Mi okozhatja ezeket?
Először is nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
#1 igen elég lehetetlen értéket mutat de ennek ellenére az autó biztosan nincs vész üzemmódban mert, hogy vidékiesen mondjam "megy mint a disznó" nem korlátoz semmiben.
#2 Igen, nekem is ez volt a gyanúm, csak azt nem tudom ezzel hogyan tovább, ki tudja nekem vissza tenni alapra az autót stb ?
#3 Igen működőképes a Check lámpa, hibatároló kiolvasásakor is csak ilyen jelentéktelen hibák voltak benne, hogy navigáció alacsony feszültség, rádió alacsony fesz, stb amire alapból se dob fel hibát.
#4 DPF első ránézésre érintetlennek tűnt, mert tervezem egyébként is kiszedni, EGR vakolással együtt. Egyébként ha CSAK serült is lenne akkor világítana a Check Engine szerintem.
“ biztosan nincs vész üzemmódban mert, hogy vidékiesen mondjam "megy mint a disznó" nem korlátoz semmiben.”
Nem biztos, hogy vészprogramnál lebutít. Csak olyankor vesz olyan értékeket pl. Lambdára vagy hőfokra , amivel nem optimálisan de megy. Van amelyik csak többet eszik.
Azt is el tudom képzelni, hogy akár jobban megy, mert nem érdekli, ha több a károsanyag, hisz ő ilyenkor nem a valósat látja.
Volt egy ilyen corradom. Valamiért nem nézte a lambda értékeket, beállítottuk zöldkártyára, alapjáraton faxa volt, fordulaton meg rosszabb mint egy hagyományos gti golf.
Hmm akkor ezt jó lenne hamar kideríteni mert lassan műszaki.
Egyébkén valóban erősebbnek erződik mint a sima gyári 140 ló. Eddig az feltételeztem hogy Jürgen rá tett valami kalóz csata chippet hogy tekerje a gumit az autobahn-on. Lehet megkérdezek valami normális chiptuningost is hogy mikhez szoktak nyúlni, még mielőtt észnélkül elkezdem kidobálni a több tízezres alkatrészeket. Gondoltam megkérdezem azért itt is az embereket hátha valaki látott már ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!