Miért van olyan sok embernek vezetési nehézsége?

Főleg vasárnap reggel!!! Ilyenkor vannak kint a hétvégi sofőrők! 😂
Én azt látom, hogy manapság úgy tanítják a kormányzást, hogy tologatod a kormányt valamelyik irányba, a másik oldalon oedig húzod. Nekem nem így tanították, hiszen akkor a szoc autókon nem volt légzsák és átnyúltunk a küzünk felett. Amióta azonban szervókormányos autóink vannak én konkrétan egy kézzel vezetek. Rátapasztom a kezemet a kormányra, kinyújtom az ujjaimat, hogy ne legyenek útban és pillanatok alatt oda-vissza tudom tekerni a kormányt. Ahogy látom, az új rendszer sokkal időigényesebb.
másrészt meg ismerni kellene az autód határait és ez beletelik egy kis időbe, ha alig használod azokat. Én taxis vagyok külföldön, látom, hogy mennyire bizonytalanok ott is az emberek. Rohannak, kapkodnak és nem számít senkinek, ha van egy karcolással több az autón, hiszen arra való, hogy szolgáljon minket. Másrészt azt is látom, hogy sokan úgy ülnek, hogy alig látnak át a kormány felett, ami megakadályozza, hogy tisztán lásd hol vannak az autód határai. Én magasan ülök, a legmagasabb állásban. Másrészt van külön tükrüm a holttérre, amin inkább az autó hátsó kerekét figyelem, mint a mellettem lévő sávokat. A hátsó tükröm egy panoráma tükör, nem az eredeti. Sokkal többet látok benne, mint egy normál visszapillantóban. naná, hogy nekem nincs gondom semmilyen manőverrel.

Mert a képzés nem ér szinte semmit, ellenben minden agyhalottnak lehet jogosítványa.
Sem elméleti, sem gyakorlati szinten nem történik értékelhető képzés. A vizsgakövetelmények pedig nagyon lazák/korrupt a rendszer. Így valós érdemi tudás és alkalmasság nélkül kerülnek az utakra a sofőrök

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!