Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van olyan sok embernek...

Miért van olyan sok embernek vezetési nehézsége?

Figyelt kérdés
Azt nem tudom, mennyire tudnak gyorsan menni, de az biztos, hogy a manőverezésben iszonyat sokan bénák. Elég megnézni egy parkolót. Az egyik beállni, a másik kiparkolni nem tud. Esetleg bénázás közben még más autókat is összetör. Ennél azért tényleg jobban kellene tudni vezetni.
2022. máj. 22. 07:40
 1/6 anonim ***** válasza:
85%
Így Vasárnap reggel ez foglalkoztat? 😅
2022. máj. 22. 08:03
 2/6 anonim ***** válasza:
88%

Főleg vasárnap reggel!!! Ilyenkor vannak kint a hétvégi sofőrők! 😂

Én azt látom, hogy manapság úgy tanítják a kormányzást, hogy tologatod a kormányt valamelyik irányba, a másik oldalon oedig húzod. Nekem nem így tanították, hiszen akkor a szoc autókon nem volt légzsák és átnyúltunk a küzünk felett. Amióta azonban szervókormányos autóink vannak én konkrétan egy kézzel vezetek. Rátapasztom a kezemet a kormányra, kinyújtom az ujjaimat, hogy ne legyenek útban és pillanatok alatt oda-vissza tudom tekerni a kormányt. Ahogy látom, az új rendszer sokkal időigényesebb.

másrészt meg ismerni kellene az autód határait és ez beletelik egy kis időbe, ha alig használod azokat. Én taxis vagyok külföldön, látom, hogy mennyire bizonytalanok ott is az emberek. Rohannak, kapkodnak és nem számít senkinek, ha van egy karcolással több az autón, hiszen arra való, hogy szolgáljon minket. Másrészt azt is látom, hogy sokan úgy ülnek, hogy alig látnak át a kormány felett, ami megakadályozza, hogy tisztán lásd hol vannak az autód határai. Én magasan ülök, a legmagasabb állásban. Másrészt van külön tükrüm a holttérre, amin inkább az autó hátsó kerekét figyelem, mint a mellettem lévő sávokat. A hátsó tükröm egy panoráma tükör, nem az eredeti. Sokkal többet látok benne, mint egy normál visszapillantóban. naná, hogy nekem nincs gondom semmilyen manőverrel.

2022. máj. 22. 08:23
 3/6 throwmeaway válasza:
37%
Tény, hogy nem mindenki alkalmas a vezetésre. Másrészt meg évekig, évtizedekig kell folyamatosan vezetni, hogy apránként felszedd a tapasztalatokat, mert csak így fog menni. És ez azért van, mert a közlekedési rendszer egy idejétmúlt fapados primitív megoldás, ami tömve van hibázási lehetőséggel, és ebből adódóan a szabályok is túl vannak bonyolítva. Évi 3000 közúti baleset történik, vagyis átlagban minden napra jut 8. Ez már nem az emberek hibája.
2022. máj. 22. 08:32
 4/6 anonim ***** válasza:
64%

Mert a képzés nem ér szinte semmit, ellenben minden agyhalottnak lehet jogosítványa.

Sem elméleti, sem gyakorlati szinten nem történik értékelhető képzés. A vizsgakövetelmények pedig nagyon lazák/korrupt a rendszer. Így valós érdemi tudás és alkalmasság nélkül kerülnek az utakra a sofőrök

2022. máj. 22. 09:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Annyit tennék még hozzá, hogy a mai autók túl erősek egy átlag vezetőnek, plusz “túl” biztonságosak (ha lehet így fogalmazni), ami balesetvédelmi szempontból jó, viszont hamis biztonságérzetet ad. Guruló “trezorokat” vezetnek, amiből kilátni nem lehet rendesen, csak radarral tudnak parkolni (ha tudnak), az autók úgy gyorsulnak, mennek, mint régebben a sport(os) kocsik. Ezt manapság a legtöbb ember nem tudja jól kezelni.
2022. máj. 22. 09:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Január óta 2X törtek össze. Előző tulajt 1 alkalommal a parkolóban. Plusz másoknak a hülyeségét amiket kitudtam védeni. 10 éve ilyen nem volt, ennyire durva mégsem. Közlekedéssel kapcsolatban, ezen belül a járműkezeléssel valami nincs rendben. Ablakok kisebbek lettek, majdnem mint egy lőrés. Az oktatásból kivették a rutin vizsgát. Szlalom, jobbra hátra, balra hátra tolatás szinte ismeretlen a tanulók számára stb. Jogsit megkapják és a parkolóban éles helyzetben elkezdenek maguktól tanulni.
2022. máj. 22. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!