Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új autóban nàlatok mennyi...

GuestUser kérdése:

Új autóban nàlatok mennyi üzemanyag volt a tankban?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Amikor új autóval mentetek ki a szalonbol mindenki elso utja a legkozelebbi kút volt?? Nekem konkretan porzott a tank. Azt mondtak elso utam a szomszedos shell kut legyen es ha nem erek el majd segitenek. Szerencsere elertem szepen. Nem allt le a motor, de kb 1 liter maradhatott benne mert az 50l tartalyba 49 siman belement. Csak ez az egy negativ eszrevetelem volt az atadas atvetellel. Minden rendben volt, persze azt sem varhatjuk el hogy megtankoljak :) kivancsi vagyok hogy a teszteles alatt miután legyartjak es kerul bele 10 km aztan muszaki vizsga stb.. egy kannányit ontenek bele, hogy pont elég legyen:)

2022. máj. 20. 16:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
77%

Nem sok. Térfogatra nem tudom, mert nem engedtem le, hogy lemérjem. De megtehető hatótávnak 6 km-t írt ki az autó, a kijelzőre pedig percenként dobálta fel az üzenetet, hogy azonnal tankoljak.

A szalon szomszédságában volt egy kút. Ahogy kihoztam a kapun első utam oda vezetett és teletöltöttem.

2022. máj. 20. 16:41
 12/22 anonim ***** válasza:
72%

Annyi van benne, hogy a legközelebbi kútig eljuss.

Ha az közel van, akkor igen kevés.

2022. máj. 20. 16:41
 13/22 anonim ***** válasza:
0%
Minket úgy értesítettek, hogy vigyünk magunkkal kannában üzemanyagot, mert nincs a közelben kút és jártak már úgy... Megkérdeztem, hogy ezt így mégis hogyan gondolják. Hát, ők nem tehetnek semmiről, ez a gyártó döntése... De azért a több millió Ft.-ot elkérik érte!
2022. máj. 20. 16:58
 14/22 anonim ***** válasza:
72%
Én azt hallottam egyszer, hogy biztonsági okokból (tűzveszély) csak minimális üzemanyagot tárolhatnak az új autókban, de hogy ez most igaz-e, vagy nem...gyanítom nem...
2022. máj. 20. 19:42
 15/22 qkker1 ***** válasza:
61%
Tűzvédelmi okból már nem állhatnak tele tankkal a kereskedésekben a kocsik, max 1-5 Liter benzin van bennük. Nekem is mondták, hogy a első kútnál tankoljak.
2022. máj. 20. 22:21
 16/22 anonim ***** válasza:
27%

"Tűzvédelmi okból..."

Olyan szalonban vettem a kocsimat, ahol használt autókat is árulnak. Sőt volt használt autó beszámítás is. Ezeknél ahogy beveszik őket első dolguk, hogy leengedik a tankot és a naftát elvitetik veszélyes hulladékként?! :O Mert én nem hinném. A kereskedés egyben márkaszerviz is. A javított, vagy javításra váró kocsik is ott várakoznak. Nem tudok olyan szabályról, hogy kizárólag üres tankkal lehet autót javításra átadni tűzvédelmi okokból. Szóval elég érdekes ez a szabály, ha csak az új kocsikra vonatkozik, mert ezek szerint egy új okozhat tüzet, de ha már használták, akkor nem...

2022. máj. 21. 07:53
 17/22 anonim ***** válasza:
27%

#14-es vagyok, pontosan ezért gondolom én is hülyeségnek.

2022. máj. 21. 07:54
 18/22 anonim ***** válasza:
30%

Más egy új autószalon ahol bent egy zárt térben vannak az autók és más egy használtautós ahol kint rohadnak az eső alatt.

Amilyen szigorúak manapság én simán kinézem, hogy új autóknál nem lehet benne csak pár liter nafta.

2022. máj. 21. 10:33
 19/22 anonim ***** válasza:
22%

#18-as! Gondolom nem vettél még új autót.

Én olyan kereskedésben rendeltem az enyémet, ami a munkahelyem szomszédságában van. Minden nap láttam, hogy mi történik az autómmal. Láttam, ahogy meghozta a tréler. Mi a lótúrónak vitték volna be a zárt eladótérbe a kiállítási autók közé?!

A forgalomba helyezésen át az átadásig bizony kint állt az udvaron kb 2 hétig. Január végi időszak volt. Így volt hogy a hó lepte, ázott az ónos esőben. Szerencsére nem papírból van, ha ennyit nem bírna ki nyomtalanul új korában, az már régen rossz lenne. Átadáskor szemerkélő eső volt, jó trutyis latyakos utakkal. Ne hogy azt hidd, hogy az udvaron ahol átadták egy vízcsepp vagy porszem sem volt rajta! Ez nem így működik, csak a te képzeletedben!

És hiába volt végig az udvaron a kocsi, ugyanúgy üres tankkal kaptam meg.

Amire te gondolsz, az az eset, amikor valaki egy bemutató autót vesz meg. Akkor el tudom képzelni, hogy azt adják oda, mi ki volt állítva bent az eladótérben és mindenki beleült, nyitogatta, tapogatta. Van ilyen is. De az esetek nagy többségében az új autókat nem állítják ki.

2022. máj. 21. 10:47
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

"Én azt hallottam egyszer, hogy biztonsági okokból (tűzveszély) csak minimális üzemanyagot tárolhatnak az új autókban"

Bedőltél a marketingdumának. Nyilván el kell valahogy adni, hogy miért nem teli (vagy legalább értelmes mennyiségű) tankkal adják oda a vásárlónak. Tűzvédelem oké, de semmibe nem telne tankolni bele az átadás napján.

Aki lepontozott, az meg szégyellje magát.

2022. máj. 21. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!