Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kell üzemanyag szűrőt cserélni...

Kell üzemanyag szűrőt cserélni egy autóban? (benzines)

Figyelt kérdés
Szerintem az én 20 éves autómban soha az életben nem volt cserélve az üzemanyag szűrő, talán az van benne még amivel a gyárból jött ki, nem volt nagyon olyan gond ami ezzel lenne kapcsolatos. Most akkor nem is kell? Amúgy egy Skoda fabiaról van szó, videók alapján itt komplett szűrőt cserélnek, míg egyes autóknál ahogy néztem (dízeles j opel most épp) egy papírbetétes szűrőt cserélnek csak, mint az olajcserénél. Akkor igazából a kettő különböző, és a dízeleseknél kell inkább cserélgetni magát a szűrő betétet?

2021. máj. 29. 01:20
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
65%
Igen.
2021. máj. 29. 01:31
 2/17 anonim válasza:
65%
Persze
2021. máj. 29. 02:00
 3/17 krwkco ***** válasza:

Mivel a gyár nem tudja, hogy mennyi szennyező lesz a benzinben és a user nem tudja ellenőrizni, hogy mennyire csökkent a szűrő áteresztőképessége, ezért általában kilométerhez kötötten előírják a tankon kívüli benzinszűrő cseréjét.

De ha a tankodból nem válnak le festék- és rozsdadarabok (pl. mert műanyag), akkor elvileg örökké is tarthat a szűrő. A tiszta benzin nem rongálja.

2021. máj. 29. 02:30
 4/17 anonim ***** válasza:
63%
Jesszus, most cseréltük 30 ezer km után a benzinszűrőt(120 e van az autóban), tele volt a szűrő szennyeződéssel, pedig csak minőségi benzint kap.
2021. máj. 29. 07:55
 5/17 anonim ***** válasza:
58%
nekem 1996 os swiftem van sosem cseréltem még. Csak benzin szürő van vay üzemanyag szürő is? ugyan az a kettő? akkor üres tankkal kell menni a szerelőhőz h le tudja cserélni? köszi
2021. máj. 29. 09:45
 6/17 A kérdező kommentje:
hát nem tudom, azért csak kellett volna már jelentkeznie valaminek ha annyira gatya lenne a szűrő, nem? Az autó meg amúgy rendesen jár, mondjuk elég sűrűn szoktam használni ilyen-olyan adalékanyagokat, hol stp, hol spuri, hol amaz... De most ti szűrő betétről beszéltek, vagy komplett szűrő cseréről? Vagy benzineseknél nincs olyan, hogy szűrő betét?
2021. máj. 29. 09:46
 7/17 anonim ***** válasza:
Van rendes benzinszűrő, szervízben 10 perc alatt cserélik páerezer ft. Nekem volt olyan tünet pl, hogy első indításnál dadogott a motor reggel, egyszerűen nem kapott már elég üzemanyagot azon a szűrőn keresztül.
2021. máj. 29. 09:49
 8/17 krwkco ***** válasza:

"Csak benzin szürő van vagy üzemanyag szürő is? Ugyanaz a kettő? Akkor üres tankkal kell menni a szerelőhőz h le tudja cserélni? köszi"

Ha benzines az autó, akkor ugyanarról van szó, más néven.

Nem kell üresnek lenni a tanknak. Kiömlik kb. 1 deci benzin, azt fel kell fogni egy edényben.

2021. máj. 29. 10:21
 9/17 krwkco ***** válasza:

"Jesszus, most cseréltük 30 ezer km után a benzinszűrőt(120 e van az autóban), tele volt a szűrő szennyeződéssel, pedig csak minőségi benzint kap."

Egyrészt: a "minőségi" benzin ilyen szempontból semmit nem számít. Nagyon kevés kivétellel minden kúton a MOL alapbenzinjei vannak. A társaságok azt adalékolják. Attól a benzin nem lesz tisztább.

Másrészt: azok a szemcsék, amik szennyeződésként látszanak, semmit sem számítanak, mert túl nagyok, hogy eltömjék a pólusokat.

Az áteresztőképesség számít. Ha valaki arra akar kisérletet folytatni, hogy indokolt-e a csere, akkor a motortérben le kell venni a benzincsövet és fél percig indítózni egy befőttes üvegbe. Ha "dől a lé", akkor nincs gond. Összehasonlításképpen meg lehet csinálni friss szűrővel is.

2021. máj. 29. 10:32
 10/17 krwkco ***** válasza:
pólusokat=pórusokat
2021. máj. 29. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!