Kell üzemanyag szűrőt cserélni egy autóban? (benzines)
" nem volt nagyon olyan gond ami ezzel lenne kapcsolatos"
Hát mert ennek megelőző cserének kéne lennie; ha megvárod, hogy már észleld a hibát, a motor is károsodott.
Igen, kell cserélni, a szerviz kézikönyvekben benne van az intervallum.
Nem árt cserélni. Sajnos sokan ezt elhanyagolják és nem is gondolják hogy kellene ezt cserélni.
Én évente szoktam amikor az olajcsere ideje is eljön akkor az összes szűrőt is lecserélem ameddig kifolyik az olaj, addig ezekkel ütöm el az időmet. Én autómnál az üzemanyagszűrő csere 10 perc kényelmes tempóban, rutinosabbaknak fele ennyi idő kb. Nem egy nagy tétel és azért előfordulhat szennyeződés az üzemanyagban ami eltömítheti a szűrőt idővel még ha nem is teljesen de lehet gond az áteresztő képességével.
Amikor megvettük a barátnőm autóját mondta a tulaj hogy a 2 év alatt mióta nála az autó Ő ezzel nem foglalkozott, neki úgy adták el hogy minden cserélve van rajta. Persze átverték mert az autó alá néztem ott volt az üzemanyagszűrő és láttam hogy a burkolata gyakorlatilag rozsdás volt meg a tartója is össze volt állva szinte. Látszott rajta hogy az nagyon sok éve nem volt lecserélve. Az biztos hogy nem gyári volt rajta mert ismerősöm tudta hogy a gyárba milyet raknak fel és nem egyezett azzal tehát valamikor az első pár évében lecserélhették de utána valószínűleg nem.
persze amikor kicseréltem érezhető volt hogy jobban kap üzemanyagot, hangján is lehetett hallani hogy simább volt, meg persze menet közben is éreztem hogy az apró döcögések megszűntek.
A tank tetején jön ki az üzemanyagvezeték, ezért ha nem jár a pumpa, nem folyik a benzin. Csak annyi jön ki, amennyi a leszálló vezetékben és a szűrőben van.
A biztosítékkal lehet bohóckodni, de nem érdemes. Alig van nyomás a rendszerben (3-4 atmoszféra), de egy pillanat alatt megszűnik, amikor lehúzod a csövet. Az a deci benzin, ami még kifolyik felfogható egy tálban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!