Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell robogózni? Bővebb...

Hogyan kell robogózni? Bővebben alul.

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tavaly augusztusban vettem egy kisebb robogót, (Honda dio)hogy autó helyett mégis csak költséghatékonyabb lenne azzal járni dolgozni, viszont rettenetesen félek vele közlekedni.

Soha életemben nem ültem motoron, szóval nem is tudom mit gondoltam. Az első próbálkozás alkalmával akkorát esetem vele, hogy azóta a közelébe se megyek.🥺Nagyon lassan,az udvarban egy kör erejéig még megy a dolog,de egyáltalán nem mernék többre vállalkozni.

A szomszéd néni meg magabiztosan "száguldozik" vele. ☺️

10 éve van jogosítványom, minden baleset nélkül, de a robogó kifog rajtam.

34/L vagyok. (csak mert látom ez itt nagyon releváns információ.)

2022. máj. 20. 11:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
9. AKkor már egyszerűbb levenni a gázt, a kuplung nélkülivel meg úgyse lehet kuplungolni.
2022. máj. 20. 15:48
 12/18 anonim ***** válasza:

Csak annyit tudok javasolni, hogy szükség van a kitartásra, meg indulj el valami kisebb forgalmú úton csavarogni, a többi majd jön magától. Én több mint 30 év után vettem magamnak motort. Ráadásul egy 50-es supermotot, amiről épphogy leér a lábam. Váltós, tehát még az elindulás se csak annyiból áll, hogy húzom a kuplungot. De van kitartásom, és ha csak tehetem ezzel megyek intézni a dolgaimat. Bénézás van bőven, de egyre jobban merem dönteni, kikerülni a kocsisort stb.

Ami fontos még, hogy nem spórolj a ruházaton, hiába robogó, attól még nagyot lehet esni, és olyankor egy jó motoros ruházat sokat számíthat.

2022. máj. 20. 16:15
 13/18 krwkco ***** válasza:

"egy Honda Dio-hoz ez kifejezetten hasznos tanács volt :))))"

Honda dio-m, de úgy láttam, hogy két kar van a kormányán. Tévedtem. Ezek szerint az első és hátsó fék.

Akkor nem volt jó gondolat.

2022. máj. 20. 16:46
 14/18 krwkco ***** válasza:
Azt akartam írni, hogy nincs Honda dio-m.
2022. máj. 20. 16:46
 15/18 anonim ***** válasza:
Igen az a két fék. A kuplung automata, röpsúlyos, meg a váltó is.
2022. máj. 20. 19:04
 16/18 A kérdező kommentje:

Tegnap újra próbálkoztam,azt hiszem az a gond, hogy amikor húzom a gázt, éppen, hogy csak fordítok rajta kicsit már annyira megugrik, hogy esélyem sincs az egyensúlyt megtalálni, tehát ne össze vissza kormányozni. Remélem értitek.

A kérdés az az, hogy ez normális?

A csaj akitől vettem említette is, hogy kanyarban óvatosan a gázzal mert ugrik.

2022. máj. 21. 12:52
 17/18 anonim ***** válasza:

Vidd el egy szerelőhöz, hogy állítsa be rendesen.

Ha minden ok, akkor tök finoman lehet ezekkel közlekedni. Ha nagyon ugrik, akkor a kuplung túl magas fordulaton kezd zárni.

2022. máj. 21. 19:42
 18/18 anonim ***** válasza:
#9 Zseniális haverod van, végül is mi a legjobb módja kezelni azt, ha elragad a motor? Megszüntetni a kontrollt a motor fölött. :D
2022. júl. 15. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!