Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A szüleim nem engednek robogóz...

A szüleim nem engednek robogózni, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok, az lenne a bajom, hogy már régóta szeretnék robogózni vagy mopedezni, régóta már egy ideje mondom a szüleimnek, de ők folyton csak azt tudják mondani, hogy túl gyors meg veszélyes. Hiába mondom nekik, hogy ez nem motor amit én akarok hanem egy 50 köbcenti vagy az alatti robogó vagy moped de őket ez nem érdekli és egy kalap alá veszik a több száz köbcentis sport motort és az 50 köbcentis mopedet. Folyamatosan el mondom nekik, hogy milyen előnyökkel járna, meg, hogy egy mopeddel nem lehet száguldozni, meg,hogy én fizetnék rá mindent, viselném a sisakot és a védőruhát , de mikor ezeket elmondom vagy nem válaszolnak, vagy azt mondják, hogy akkor sem. Vannak olyan ismerőseink akik robogóznak vagy motoroznak és ők is mondják, hogy ha az ember betart mindent akkor egyáltalán nem olyan veszélyes mint ahogyan azt sokan (főleg a motor/robogó nélküliek gondolják), de ők valamiért mindig arra az egy főnek a szavaira adnak aki tömegközlekedéssel jár és még biciklije sincs nemhogy mopedje/robogója.

Néha úgy érzem, hogy tudják, hogy tévednek csak annyira makacsok, hogy ezt semmi szín alatt nem tudják beismerni. Egyébként apám folyamatosan ,életveszélyesen vezet illetve száguldozik az autójával (akár úgy is, hogy én is vele vagyok) tehát így nem tudom beleélni magamat, hogy annyira veszélyes tartaná a robogózást és annyira féltene engem. Volt már valakivel ilyen ? És ha igen akkor mivel lehetne rávenni őket, hogy mégis lehessen ? 16/F

2018. aug. 15. 22:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha van pénzed jogsira és utána egy robogóra akkor vágj bele. Keresel egy helyi iskolát, aztán még lehet ebben az évben robogózhatsz.
2018. aug. 15. 23:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
engem se engedtek kocsit vezetni még is megcsináltam a jogsit és vettem egy kocsit,ha pénzed szerintem vágj bele
2018. aug. 16. 00:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Megvárod, míg nagykorú leszel és akkor azt csinálsz, amit akarsz.
2018. aug. 16. 06:14
 4/7 anonim ***** válasza:
57%
Majd ha nem a mamahotelban laksz és te keresed meg a pénzt a megélhetésre és a motorra akkor majd vegyél motort, addig meg élvezd a gondtalan gyerekéletet. A nem veszélyes meg relatív, ezek a kis kávédarálók mennek 70-nel is... Ott már lehet nagyot esni és ahogy a mondás tartja, két fajta motoros van, aki bukott már, vagy fog bukni
2018. aug. 16. 07:43
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
költözz el, vegyél motort, járj vele. de gondolom hiányozna apu-anyu pénze....
2018. aug. 16. 13:15
 6/7 stunt man válasza:
57%
Nekem is ez volt. Én azt csináltam hogy haverom áthozta robogóját és az elején csak az udvaron mentünk. Ezután ki az útra is és ezek után már a robogóval jártam minden fele. Ekkor rájöttek szüleim hogy nem is rosz dolog és megengedték nekem is.16/F. (Bocsi a helyesírásért)
2018. aug. 19. 16:44
 7/7 anonim ***** válasza:
Én megértem az álláspontjukat, de tényleg... Az idei motoros szezon elején napi szinten olvastam az újságban halálos kimenetelű motoros balesetről, amiknek a 90%-a a kép alapján robogó volt. És ezek mind csak helyi hírek voltak, az ország pedig elég sok településből áll. Nem is az a baj, hogy az emberek nem tudnak motort vezetni, hanem az, hogy az autósok egyszerűen vakok, nem veszik észre őket. Ha sokat tekeregsz a városban, akkor motorral menve gyakorlatilag garantált, hogy napi 1 incidensed biztosan lesz és ha nem vagy elég jó defenzív, előrelátó közlekedésben, akkor nagyon könnyen megtörténik a baj. Már 30 km/h-nál is olyanokat lehet repülni egy karambolnál, hogy kezedet, lábadat összetöröd és ezt sajnos sok robogós nem ismeri fel. Nem viselnek rendes védőfelszerelést (sisak, kabát, csizma, kesztyű minimum!)!
2018. okt. 29. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!