Vannak benzines vagy dizel autók, amik a ténylegesen, az adott úton megtett fogyasztást mutatják?
Nem, a pillanatnyi fogyasztás is idő, csak rövidebb idő átlaga..
az átlagfogyasztás a megtett út alatti fogyasztás, melyet az autó számol, mely képlete primitiv, 5. és 6. osztályban tanultuk,
Elfogyasztott üzemanyag osztva a megtett kilométerrel, szorozva 100.
így te mindig tudod hogy mennyi fogyott el, mert a tanító néni vagy bácsi mindig kérte hogy ellenőrizzük amit számoltunk, így az ellenőrzés,
átlagfogyi / 100 szorozva a megtett km-el.
és megint megvan az eredmény mennyi üzemanyag fogyott el.
Ezt lehet bármikor korlátlanul oda vissza számolni, pontos lesz.
egy dologban van eltérés, mégpedig ahogy írtad, az injektorok nyitási idejéből és nyomásából számol.
Az autógyártók eleve igyekeznek lefele csalni, de az is igaz hogy az injektorok használódnak, és a végén nem hozzák a gyári értéket.. Ezt az ecu nem tudja lemérni, így a számítás soha nem teljesen pontos. (ezért is ellenőrizzük tankolássos méréssel is, persze a km óra se pontos de az más kérdés)
(A helyes mérés átfolyás mérés lenne az előremenő és a visszatérő ágban, én így csináltam meg a kishajómnál, mert a tököm tele volt hogy liter / óra alapján mért, ás a gáz állástól függően 4 től 68 liter / óráig bármit tudott teljesíteni..
így lett km alapú gps-el megoldva, de én is magamnak a liter / 100km-t jeleztetem ki, mert az a megszokott és az alapján tudom megmondani hogy milyen gáz állással tudok a legtakarékosabban menni egy etapon.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!