Mibe tud beleérni a féktárcsa, amitől nyikorgó hangot ad?
Nagyon lassú tempónál (dugóban araszolásnál) az autó hangos nyikorgó hangot ad, amint egy minimálisan is a fékre lépek, megszűnik. Ebből egyértelmű, hogy a fék adja a hangot. Vajon mi tud összeérni, aminek nem kéne?
Esetleg kopott tárcsa vagy betét okozhat ilyet? Rég voltak már cserélve, nem tudom, milyen állapotban vannak.
Valami tanácsot tudna valaki adni, hogy hogyan lehetne ezt kideríteni?
Azt se tudom megállapítani így, hogy melyik keréktől jön.
Kopott a fekbeteted. Egy akusztikus kopasjelzo van rajta ami egy femlap, hozzáér a tarcsahoz ha a betét kopott. Ha fekezel jobban odaszorul akkor elhallgat, ha nem fekezel éppenhogy hozzáér és karistol.
Ez jelzi hogy ideje cserélni
Nekem is ilyen volt. Menet közben nyikorgott a fék, fékre lépve viszont elhallgatott.
Az akusztikus fékbetét kopásjelzőnél pont fordítva kellene lennie. Szemre sem volt még elkopva sem a betét sem a tárcsa. Végül én kompletten ledobtam az összes tárcsát, betétet. Nem tudom végül mi okozta, de csere után teljesen elmúlt a jelenség.
"Az akusztikus fékbetét kopásjelzőnél pont fordítva kellene lennie. "
igen, én is így gondoltam, de minden esetben ez van nekem, azért is írtma hogy jobban odaszorul a tárcsához és akkor nincs az a hangos visító hangja.. hangja van akkor is, kis karistolás de az alig hallható.
(jelenleg is ez van nálam, és már rendelem is a betéteket.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!