Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van különbség német, osztrák,...

Van különbség német, osztrák, és magyar üzemanyag között?

Figyelt kérdés
Akinek van tapasztalata, próbálta mindkettőt és vett észre valamit, esetleg hivatalos forrásból tud valamit

2022. máj. 8. 19:18
 1/10 anonim ***** válasza:
93%

Van különbség, ugyanis más alapbenzint használnak. Magyarországon mindenki a MOL-tól veszi a százhalombattai benzint (régebben a Lukoil használt mást alapot, illetve egy ideig a nyugat-magyarországi OMV kutakon volt osztrák - ebben nem vagyok biztos, talán valaki majd megcáfoglja/megerősíti), és azt adalékolja. Nyilván Ausztriában és Németországban a helyi finomító(k) benzinjét használják, azonban ezeknek mind meg kell felelniük a vonatkozó EU-s előírásoknak, úgyhogy olyan egetverő különbség nincs köztük. Egyébként pont azért nehéz leválnia Magyarországnak az orosz kőolajról, mert a százhalombattai finomító arra van hangolva, más forrásból érkező nyersolaj esetén át kéne alakítani az egész finomítási folyamatot.

Én csak rövid távon (1-1 tank) használtam osztrák és német benzint, nem vettem észre különbséget az autózás során.

2022. máj. 8. 20:09
 2/10 anonim ***** válasza:
70%

hivatalosból sosem tudjuk meg az igazat.

Amúgy van különbség, nem nálunk a legjobb a benzin minősége. Ezt mi autósok csak abból tudjuk meg, hogy Bécsi, vagy Svájci tankolással jóval nagyobb távot lehet megtenni.

2022. máj. 8. 20:10
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
ugyanannyi menyiség között 30 km többet teszek meg nemet benzinkutas tankolásnál
2022. máj. 8. 20:37
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
OMV az egyetlen aki elvileg schwehati finomítóból hozza de lehe tmár csak a nyugati országrészben ide meg szintén a MOL-tól veszi.
2022. máj. 8. 20:45
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van elég sok tapasztalatom, mivel kamionozok és hol itt hol ott kell tankolni.

De semmi különbség nincs közte, se teljesítményben se fogyasztásban.

2022. máj. 8. 21:00
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én furgonozok nemzetköziben, én sem tapasztaltam különbséget az üzemanyagok között. Viszont a szélirány nagyon befolyásolja a fogyasztást, már egy közepes szembeszélben is 2 literrel több gázolajat evett a furgon, mint szélcsendes időben ugyanazon az úton azonos sebességnél. És hát a szél az év 300 napján Köln felől Debrecen felé fúj.
2022. máj. 8. 21:46
 7/10 anonim ***** válasza:
ebbe lehet valami mivel pl magyarban csak par fa van austriaban és Németben is erdök amik felfogjak
2022. máj. 8. 22:34
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat
2022. máj. 9. 00:11
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
En latok különbseget. Svajban elek, es amikor Magyarorszagra megyek szabadsagra autoval, es ott tankolok, sokkal kevesebb km t tudok megtenni, ugyanolyan utszakaszon, autopalyan, mint Svajcban. A magyar benzin minösege rosszabb kb. 15 %-al.
2022. máj. 9. 09:04
 10/10 anonim ***** válasza:

En nem látok eltérést. Ideig kétlaki voltam Bécs és Budapest között ingaztam.

Becsbol Budapestre az autó kevesebbet eszik, de akkor is így volt ha itthon tankoltam csak Bécsben nullaztam a fogyasztás mérőt, így feltételezem az uralkodó szélirány és az hogy Bécs magasabban fekszik többet számít.

De nincs eltérés amit konkrétan mérni lehetett volna.

2022. máj. 9. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!