Van különbség az OMV és a Shell Benzinkút üzemanyagai között?
Nincs érdemi különbség.
Az alapbenzin valószínűleg ugyanaz vagy nagyon hasonló, az adalékolás kicsit más, de ez nem okozhat érezhető különbséget teljesítményben.
Lehet enyhe különbség. A szabványnak megfelelő benzinben is lehet más a különböző molekulasúlyú összetevők aránya, ami befolyásolja az égéshőt. Egy időben én nagyon precízen nyomonkövettem a fogyasztást, sőt azt is, hogy a munkából jövet egy bizonyos emelkedőn mekkora sebességet tud elérni az autóm. És voltak a benzinek között reprodukálható különbségek.
A Petőfi hídnál levő Mol kút benzinjét találtam a legjobbnak. Ahova rá lehet látni a MOL központ ablakából. De ez biztos csak véletlen.
Elvileg az adalékolás.
Azért elvileg, mert az egyes hálózatoknál ipari titok, hogy pontosan mit és milyen arányban kevernek hozzá. Lehet hogy ugyanaz, lehet hogy nem.
Én már egy évtizede járok két autóval ugyanazon a 200 km-es úton minden héten. Mindig írom a fogyasztásokat. OMV és Shell között nálam nincs érdemi különbség. Molhoz képest viszont már hibahatáron kívül is mérhető.
Van is és nincs is
Az alapbenzinben van különbség mivel az OMV az egyetlen aki nem a MOL battai olaját használja hanem a saját schwehati finomítóból hozza (kivéve néhány kúton) viszont nem tud többet mint egy shell szóval van is meg nincs is. Illuzió. 102 es racing ott már elhiszem h van érehzető különbség feltéve ha nem csalnak vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!