Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nyári gumiból inkább használt...

Nyári gumiból inkább használt prémiumot vegyek, vagy alsóbb kategóriából újat?

Figyelt kérdés

Az új prémium nem opció, mert valószínűleg csak erre a szezonra fog kelleni, utána le lesz cserélve az autó, nem akarok annyit költeni rá. Max. 20e/db-ért akarok venni, ennyiből újból max. Laufenn vagy esetleg Hankook van. Ezek milyenek?

Használtból nem ilyen 7 éves, kukaérettre gondolok, hanem 2-3 évesre mondjuk.

Árukeresőt néztem, ott a Laufenn jó értékeléseket kapott, azt hozza legnépszerűbbnek a méretemben. Megteszi egy szezonra?

2022. máj. 7. 13:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
27%
Aki használt gumit vesz annak nem való autó. 5-10 évente kellene kibírni azt a száz pár ezer forintot.
2022. máj. 7. 13:25
 2/13 anonim ***** válasza:
71%

Én inkább egy 2-3 éves prémiumot vennék, de csak akkor, ha nincs sérülve, félre kopva, és a gyári értékhez nagyon közeli a profilmélység.

Többször kifogtam már bemutató autóról ilyen szetteket, amik 4.000km-t futottak max, és közel féláron.

Vettem már “újat” is, aztán otthon néztem meg, hogy a dot száma 3 évvel ezelőtti, szóval az sem frissen gyártott volt.

Viszont érezni a különbséget a kínai és a prémium között. Főleg a gyors kanyarsebességnél, fékútnál, kerékzajnál.

Kínaiból is vannak amúgy márkák, amik teljesen optimálisak kisebb súlyú autókra, városon belüli közlekedésre.

A lényeg, hogy ne legyen öreg a gumi és legyen rajta profil.

Nekem megér egy kis plusz pénzt, hogy a jobb minőséget vegyem, hiszen a 2 tonnás autóm azon a 4 tenyérnyi felületen tud találkozni az aszfalttal.

2022. máj. 7. 13:31
 3/13 A kérdező kommentje:
#1: Olvasd el még egyszer. Nem olyan hosszú.
2022. máj. 7. 13:36
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Annyi időre az is jó ha fenn hagyod azt ami rajta van.
2022. máj. 7. 14:03
 5/13 anonim ***** válasza:
88%

Használtat soha.

Egyébként meg a Hankook és Laufenn kifejezetten jó középkategóriás márkák, szóval még csak nem is szar kínai Linglong márkák. Ennek tudatában főleg az új gumit javaslom.

2022. máj. 7. 14:15
 6/13 anonim ***** válasza:
41%

#2 "Vettem már “újat” is, aztán otthon néztem meg, hogy a dot száma 3 évvel ezelőtti, szóval az sem frissen gyártott volt."

Na és? Nagyon keveset kell autózni ahhoz, hogy egy guminál probléma legyen a kor. Az autósok 95%-a hamarabb lekoptatja a futófelületet, minthogy megöregedjen a gumi. Úgyhogy hacsaknem évi 2000 kilométert vezetsz, a 3 éves gumi tökéletes. Mire kiöregedik a gumi (átlag 10 év normális körülmények között), addigra valószínűleg már úgyis le lesz koptatva, szóval kit érdekel az a 3 év? Ez csak annyit jelent, hogy raktárban volt, de attól az még vadiúj. Ha bemész a boltba venni egy kiló lisztet, az sem előtte 10 perccel került ki a malomból...

2022. máj. 7. 14:19
 7/13 anonim ***** válasza:
42%

Kérdező!

Fölöslegesen szóltál be az #1 válaszadónak!

Tökéletesen igaza van!

2022. máj. 7. 14:36
 8/13 anonim ***** válasza:
70%

használt

én most vettem 4 db laufent 32 000 ft-ért jó profillal sérülésmentes. 2019-es dot számmal

2022. máj. 7. 14:42
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha sikerül jó használtat kifogni akkor azt. Jó alkuk szoktak születni.

1 évre meg amúgy se vennék már újat ha eladó az autó.

2022. máj. 7. 15:43
 10/13 anonim ***** válasza:
73%
Laufenn, Hankook teljesen jó, mindenképp abból egy új.
2022. máj. 7. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!