Autók kor szerinti beosztása, kategóriázása, ld lentebb?
Ez kb korrekt?
0-10 év: fiatal használt (mert ahogy kijön az ember a szalonbol, mindjárt használatba is vette)
10-15 év: középkorú
15-20 év: öreg
20-tol felfelé meg igen öreg. Szerintetek?
Fiatal-használt inkább csak kb max 5-7 év szerintem,
a végén pedig még van a veterán talán 25,vagy 30 évtől
A saját szubjektív megítélésem szerint:
0-6 év: fiatal
6-16 év: középkorú
17-25 év: öreg
25-: nagyon öreg, ha vigyáznak rá, nincs lerúgva, akár a muzeális jelző is megilletheti.
Értelmetlen kategorizálás, nincs semmi jelentősége.
Lehet árnyalni, de pl. mit kezdenél azzal kiszólással, hogy "nem is olyan öreg még", vagy hogy "elég régen használom már".
Különben sem mérvadó, mert lehet egy három éves autó is széttaposott f@stalicska, és lehet egy 30 évnél idősebb is, csodálatra méltó oldtimer.
Szerintem a legegyszerűbb annyit kérdezni:
Hány éves az autó?
Meghallgatod a választ, aztán a véleményedet megtartod magadnak. :)
"Különben sem mérvadó, mert lehet egy három éves autó is széttaposott f@stalicska, és lehet egy 30 évnél idősebb is, csodálatra méltó oldtimer."
Persze. De ez, amiről írsz inkább, az állapotának a jellemzése, nem a kora. Természetesen egy öreg autó is lehet karbantartott, megvigyázott és egy fiatal is lehet "széttaposott f. talicska". Szerintem ezt senki nem vitatja. Az, hogy egy autó öreg, nem pejoratív jelző. Az autó korát jellemzi, az állapotáról nem mond semmit. Abból, hogy egy autó öreg, nem következik automatikusan, hogy rossz állapotú is lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!