Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes még diesel autó...

Érdemes még diesel autó vásárlásában gondolkozni?Vagy belátható időn belül elértéktelenednek?Már most is lehet érezni hogy az emberek kerülendőnek tartják, nekem még PDTDI Sharan van, és én jobban is szeretek diesel autót vezetni.

Figyelt kérdés
Nem kell forgatni, a forgatónyomaték, az erő hamarabb rendelkezésre áll. Persze a lefőbb szempont a vásárlásnál, hogy mire használjuk.Szerintetek?

tegnap 14:04
A kérdező szavazást indított:
Érdemes még dieselt venni
Nem érdemes már dieselt venni
12 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
94%

Maximum azért kerülik el mert Magyarországon a régi dízelek 99%a visszatekert lerúgott állapotban vannak

Viszont igen érdemes továbbra is venni mivel már a benzines is ugyanolyan szervíz igényes mindent bele pakoltak. A különbség hogy dízel takarékosabb üzemanyag terén és még mindig tartósabb

Az elektromos ami nem éri meg mivel nagyon gyorsan elértéktelenedik és hatalmas a bekerülési költség

tegnap 14:20
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Elértéktelenedik? Hát már most sem érnek egy fillért sem.
tegnap 14:34
 3/6 anonim ***** válasza:

"Nem kell forgatni, a forgatónyomaték, az erő hamarabb rendelkezésre áll" Ha csak ezen múlik, vegyél mild hibridet...

Egyébként persze, ebben az elszegényedő országbna még elég sokáig lesz piaca a dízelnek, pláne ha 20+ áves autókról beszélünk

tegnap 16:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Turbo benzinnel is alacsony fordulaton felépül a nyomaték. Én már csak akkor vennék dieselt, ha ragaszkodnék valami típushoz, amiben a benzinmotorok problémásak. VW TSI-k elég régóta jók. Szerintem nem sok értelme van már TDI-t venni belőlük. Kb. fél liter különbség van fogyasztásban, cserébe nem kerepel, nem büdös.
tegnap 18:47
 5/6 Szolovjov ***** válasza:
A jó öreg PD az legendás, nem csoda ha szereted vezetni. Ráadásul jó 3 literrel kevesebbet fogyaszt mint egy benzines. Nekem az 1.8 benzines Passat 8 litert fogyaszt minimum.
tegnap 22:01
 6/6 anonim ***** válasza:

Van értelme, de a mai takarékos hibridek és turbóbenzinesek között nincs már akkora létjogosultsága egy új dízelnek, mint 15-20 évvel ezelőtt, amikor a városi fogyasztás feleződött, az országúti pedig a kétharmadára esett vissza egy dízellel.

A felhasználás dönti el továbbra is, hogy mit érdemes venni, viszont véleményem szerint ma sokkal szűkebb az a felhasználási réteg, amikor kifejezetten dízelt érdemes venni, mint 20 évvel ezelőtt (amikor csak a szívóbenzines volt elterjedt alternatíva).

tegnap 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!