Mi a különbség a fagyálló és a hűtőfolyadék között?
“vannak olyan okosak, akik vizet tesznek bele.”
Ahol nincs fagy, ott nincs rendben ez?
Nagyon nincs...
Még Afrikában is fagyálló kell bele vagyis kellene!!!
Azért álljunk meg egy pillanatra, mert pl. Afrikában, vagy a közel-keleten, ahol soha nincs fagy, ott nem fagyállót használnak, hanem másfajta adalékokat, amik a fagyállóhoz hasonlóan segítenek a rozsdásodás, vízkövesedés ellen, illetve kenési funkciókat is ellátnak, ugyanakkor fagyálló képességei nincsenek.
Persze a lényeg attól még az, hogy a natúr csapvíz nem jó.
“ Persze a lényeg attól még az, hogy a natúr csapvíz nem jó.”
Csapvizet nem is írt senki. Általában a vízkő kinyírja a termosztátot.
30 éve azzal szívtam meg, hogy ajánlották vészhelyzetben akár csapvíz használatát hazáig. Nekem 2 napot volt benne, utána nyitva maradt a termosztát, és meg akkor szerencsém volt, hogy nem zárva ragadt be és nem főztem meg a motort.
Nekem most az egyikben vízkőoldós, szappanos víz van, mert fullra retek a vízrendszer.
És egyébként én is azt gondolom, hogy csak fagyállóval érdemes üzemeltetni, de ennek semmi köze a vízpumpához. Sokkal találkoztam már, van egy tengely, egy zárt csapágy, egy tömszelence, oszt kész. Ezzen mit ken a folyadék? Vagy a lapátok kenését kéne biztosítani? Ezt sosem értettem. Gépkezelői oktatáson is beszéltünk erről és a gépészmérnök oktató is azt mondta amit én.🤷♂️
Tényleg érdekel, ha hülyeséget mondtam, javítsatok ki, magyarázzátok el!
8 szerintem vannak ilyen urbanlegendek, a hülyeség meg megállíthatatlanul terjed.
Az üzemanyagszivattyúban találkoztam olyannal, aminél a kopó elemek a benzinben úsznak, és tönkremegy, ha szárazon járatják (ezért is van normálesetben kapcsoló, hogy üres tankkal ne pörögjön).
Hallottam olyan mesét is, hogy melegen nem lehet olajat utántölteni. Valaki hallotta a hűtővízzel, aztán az olajra is átvitte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!