Mernél hibrid autót venni?
Figyelt kérdés
Bízol ebben a technológiában?2022. máj. 1. 16:23
22/27 anonim válasza:
Vettem. Vennék újra, nagyon szeretem.
Prius p2
23/27 krwkco válasza:
A hibrid akkor a leggazdaságosabb, ha
- plug-in
- otthon tudod tölteni, főleg, ha túlméretezett teljesítményű napelemed van netto elszámolással
- a munkahelyed az elektromos hatótávján belül van oda-vissza
- és időnként hosszabb útra, nyaralásra is akarsz menni.
Akkor a hétköznapokban spórolsz a benzinen, de nem kell aggódnod a hatótáv miatt. És kevesebb=könnyebb,olcsóbb akkumulátor kell, mint egy tisztán elektromosnál.
Egyebként a "technológia" egy benzinmotor, villanymotor és akkumulátor. Semmi forradalmi.
24/27 anonim válasza:
Mertünk kettőt. Egy plug in, és egy sima.
Miért kell felni tőlük?
25/27 anonim válasza:
Persze, de nekem a hibrid egyenlő a Toyotával. A legegyszerűbb technika a szívó benzin után, hiszen ez is az, csak van mellette egy villanymotor meg egy akksi. De váltó helyett pl. egy jóval egyszerűbb szerkezet van benne, szóval a motornál alig van hibaforrás a mai downsizingolt, turbós, közvetlen befecskendezéses motorokhoz képest. Én a lágyhibridnek meg a plug-innek nem látom sok értelmét, vagy csak az én vezetési szokásaimhoz nem illenek, havi 2000 km körül megyek, nagyobb távokat, 85%-ban városon kívül. A családban van egy 6 éves RAV4 130 ezer km-rel, természetesen nem volt vele gond, az enyémben meg még csak 17 ezer van.
26/27 anonim válasza:
Maradok a dízeleknél, nekem beváltak amik eddig voltak, szóval emiatt nem váltok.
27/27 anonim válasza:
Honda crv hibridje nagyon megbízható ismerősöm külföldre jár ki vele, így bőven van már benne km. Múltkor 190e kmt mondott, ha jól rémlik. Eddig hihetetlen, de nulla hibával. Bőven veri Rav4 hibridjét, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!