Melyik a max 13 éves, legjobb 5 liter alatt fogyasztó dízele vagy benzinese?
Fiesta 1.4TDCi vagy 2002-2008 avagy MK6
vagy MK7 2008-2012-ig van is az 1.4TDCi
Elvileg az új 1.5TDCi is jó, de már nem annyira mint elődje.
Nekem az 1.4-es van, három éve van meg, ezalatti átlagfogyasztásom 4.6L/100km. Város, országút, autópálya vegyesen, az agglomerációban használom. Nincs kettőstömegű, nincs DPF, csak traktorhang és kis fogyasztás. :D
Pont ma munka után hazaérve megkértem barátnőmet, hogy nyomjon neki egy kövéret. Meg szoktam nézni, hogy füstöl-e néha, mert azt azonnal javítanám, kályhával járni ciki.
3500-ig leforgatta, a faleveleket elfújta de füst egy szem se jött ki belőle.
12. Ez azért nem igaz. Főleg nem tartós átlagfogyasztásban. Van 2.3 dízelünk, euro6 motor és átlag 8,5 litert fogyaszt.
Úgy tudom 2.0 dízelek se tudják már az 5 literes átlagot hozni. vw 2.0 is inkább 5,5-6 liter. De ha te ismersz olyan motorokat amik tudják ezt, akkor szívesen meghallgatom.
#15: ok, ha 2.5 tonnás SUV-ba rakod, akkor annyit eszik.
De személyautó kaszniban megállnak 5 körül
Nekünk Ford Focus 1.6 TDCI van. Oké, ez MK2 és 2006-os, de a motor gyártása nem állt le akkor, így van belőle újabb is.
A fedélzeti computer szerint 4 liter körül fogyaszt (újabban lement 3,6-ra), de múltkor hosszabb utazás során rátankoltunk 100 kilométer után. Különböző kutaknál (OMV -> MOL), így 4,57 liter fért bele, de kevesebb is lehet, hiszen nem biztos, hogy a két töltőpisztoly ugyanakkor mondja azt, hogy na most van tele. Normális utazás volt, többnyire országút 100-110km/h körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!