Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Eső/fényszenzort újra kell...

Eső/fényszenzort újra kell kalibrálni?

Figyelt kérdés

Nem egyenletesen töröl ha esőszenzorra működik az ablaktörlő, van hogy korábban és van hogy később mint kellene. Az esőszenzorral egybe építve van fényszenzor is ami a környezeti fénynek megfelelően kapcsolja a tompítottat illetve a menetfényt. Van hogy az is ok nélkül felkapcsolja a tompítottat de még tűző nappal szemben sem kapcsolja le.

Létezik olyan, hogy újra kell kalibrálni a szenzort? Mintha egyszer úgy hallottam volna hogy kell ilyen.

2022. ápr. 19. 21:37
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem az utóbbi 10 évben egyszer sem kellett újrakalibrálni és teljesen jól működik. Illetve akkor kapcsol fel a fényszóró fényes nappal is, ha egy bobár pont a szenzor előtt placcsan szét a szélvédőn. Ilyenkor egy kis szélvédőmosóval mosás, törlés és le is kapcsol szépen.

Amikor szélvédőt cserélnek, talán akkor szokták kalibrálni. De ha bebattyogsz egy márkaszervizbe, vagy felhívod őket, szerintem pontos választ fogsz kapni.

2022. ápr. 20. 08:48
 2/4 anonim ***** válasza:
58%

Az esőérzékelős ablaktörlő sosem fog egyenletesen törölni. Vízmennyiségtől, és sebességtől függ a törlés gyakorisága.

De könnyen lehet, hogy csak kosz van a szenzor előtt.

2022. ápr. 20. 08:58
 3/4 A kérdező kommentje:

#2 Úgy értettem, hogy a vízmennyiség tekintetében nem töröl egyenletesen.

Amúgy a szélvédő már nem a gyári az biztos, lehet cserekor elfelejtették kalirálni, nem?

2022. ápr. 20. 09:00
 4/4 anonim ***** válasza:
Akkor lehet.
2022. ápr. 20. 09:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!