Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet abból baj, ha apukám...

Lehet abból baj, ha apukám nevén van a motor, és mégis én vezetem?

Figyelt kérdés
Szóval van egy 125 ccm-es tök mindegy milyen motor. Apukámnak is van egy 750-es, tehát van korlátlan jogsija, nekem pedig egy A1-es. Az ő nevére van íratva a motor, mivel én nem vagyok 18 (16) így nem köthetek kötelező biztosítást. Lehet abból valami baj, ha megállítanak a rendőrök? Ilyenkor ha egy családban vagyunk, lehet baj ebből, hogy én vezetem a motort, de mégis az apukám nevén van?

2022. ápr. 18. 13:59
 1/6 anonim ***** válasza:

jól van így

családon belül elvileg nem szükséges, de írhattok meghatalmazást a motor használatáról

2022. ápr. 18. 14:21
 2/6 anonim ***** válasza:

Ilyenkor általában annyit kéredeznek:

Kié a jármű.

Ha kap egy értelmes választ, pláne ha a vezeték név is egyezik, akkor semmit sem szólnak. (feltéve, hogy minden más rendben van)

2022. ápr. 18. 17:16
 3/6 anonim ***** válasza:
Engem kocsival ugyan, de állítottak már megúgy, hpgy az apám nevén volt a kocsi. Mont írták is, megkérdezték hogy kié a jármű, mondtam hogy apukámé és kész. Nem volt belőle semmi probléma, csinálták tovább a dolgukat és ugyan nem emiatt, de elvették a forgalmit és további kellemes utazást kívántak, a legrövidebb úton hazáig.😅
2022. ápr. 18. 18:45
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem, ez egy bevett dolog.
2022. ápr. 18. 18:54
 5/6 anonim ***** válasza:
Miért lenne gond belőle? Bárki autóját / motorját vezetheted, lekérdezik hogy körözés alatt van-e, ha nincs, mehetsz. Ezen nem kéne fennakadni, a vezethetősége egy járműnek nem a tulajdonjoghoz van kötve... kivéve ha cég, ott kellhet róla papír, vezetői engedély.
2022. ápr. 19. 11:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálunk a családi autó van anyám nevén, bő húsz éve lejárt a jogsija. Annyi, hogy az ő nevére címzik a levelet, ha sikerül véletlenül gyorsan hajtani.
2022. máj. 16. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!