Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meddig van értelme toldozni-fo...

Meddig van értelme toldozni-foldozni egy autót?

Figyelt kérdés
16 éves kocsink helyett másikra nincs keret, csak nem sokkal fiatalabbra, aminek a vételárából majdnem felújíthatnám a mostanit. Kérdés, megéri-e, mert kicsi szűkös, és folyamatosan cserékre szorulnak majd az alkatrészei.
2022. ápr. 14. 12:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Te tudod hogy neked megéri-e.
2022. ápr. 14. 12:43
 2/13 A kérdező kommentje:
Annak van-e értelme, hogy megveszek egy másikat amire szintén lehet költeni kell, de mondjuk jobban kielégíti az igényeket, mint a mostanira a leendő jelölt árát rákölteni, ami viszont nem.
2022. ápr. 14. 12:44
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs plusz pénzed jobbat venni, akkor a következő is így fogja vinni a pénzt
2022. ápr. 14. 12:48
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ezt te tudod, hogy neked megéri-e? De általában nem. Jártam úgy, hasonló korú autómmal,hogy műszakira kasznizni kellett, küszöbcsere meg még valami az alján. 160 ezret fizettem ezelőtt 6 éve műszakiztatva. Úgy kilyukadt küszöbökkel meg elvitték volna 80-ért. 1 év után meg 240-ért tudtam eladni
2022. ápr. 14. 12:52
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
A mi konkrét esetünkben a fenntartás mellett döntöttünk. Rég nálunk van az autó, tudjuk, mire számíthatunk, és nem tudnánk most annyival jobbat venni, hogy megérje. De ez teljesen egyedi, a mi autónk a korához képset keveset futott, és eleve is jó konstrukció.
2022. ápr. 14. 12:58
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kasztni rohad azt jobb megelőzni mert terjed a rozsdás mint egy vírus amíg el nem éri azt a szintet hogy menthetetlen lesz. A többi dolog szerintem egy átlag 16 éves autónál nem olyan vészes (motor, futómű, elektronika...), hacsak nem valami prémium vagy ritka autó.
2022. ápr. 14. 13:00
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha azért cserélsz, mert a jelenlegi autód hibátlanul működő állapotában sem áll kézre, akkor nem kérdés hogy megéri lecserélni a mostanit egy megfelelőre még úgy is, hogy a karbantartási igényt tekintve nem vagy előrébb.

Én hasonló dilemmával küzdök egy ideje. Vizsgaévben el kell költenem a jövőre 20 éves 240 ezer km-t futott autómra 120-150 ezret, holott az egész autó nem ér többet 300-400 ezernél a piacon.

Viszont 3-4 millió alatt csak olyat kapnék, ami annyit futott mint az enyém és semmit nem tudok róla, csak fiatalabb mondjuk 10 évvel.

2022. ápr. 14. 13:35
 8/13 anonim ***** válasza:
ha találsz rendes szakembert akkor megéri
2022. ápr. 14. 14:43
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Vedd alapnak az autód jelenlegi piaci értékét, add hozzá a felújítás költségét, és nézd meg hogy mit kapnál abból az összegből. Vedd figyelembe azt is, hogy amit kapnál az így kalkulált összegből, valószínű arra is költeni kellene.

Ha a kaszni és a motor rendben van és csak az egyéb alkatrészek mennek tönkre, akkor inkább lehet érdemes költeni rá. Ha rohad az egész karosszéria és/vagy a motor is haldoklik, akkor már nem költenék rá. Ha az autó eleve nem felel meg az igényeidnek az egy más kérdés.

2022. ápr. 14. 17:29
 10/13 anonim ***** válasza:
Amíg nem kezd el brutálisan terjedni a rozsda addig igen.
2022. ápr. 14. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!