Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyibe kerül egy motorolajcs...

Mennyibe kerül egy motorolajcsere MUNKADÍJA?

Figyelt kérdés
Átlagban szeretném kérdezni a munkadíját, hogy mennyire éri meg otthon csinálnom vagy egyszerűbb szervízben. Mennyibe kerül maga a munkadíj az anyagköltség mellett?

2022. ápr. 13. 10:11
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt a sok-sok választ! :) Szerencsére megtudom csinálni otthon, komolyabb eszköz nélkül. Régi vw golf 3 amin cserélem. Úgy szoktam hogy egy hosszú nagy laposfejű csavarhúzót belekalapálok a szűrőbe, kitekerem és kész. Persze előtte leeresztem az olajat. Látom vegyesek a válaszok, 10 ezerért rendeltem hozzá mindent netről. Olaj, olajszűrő, levegőszűrő. Inkább nem leszek lusta, ha ilyen drága szervízben inkább megcsinálom magam, akkoris ha lusta vagyok.
2022. ápr. 13. 13:10
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

jó hogy feltetted ezt a kérdés pont most csináltam erről statisztikát, nem akarlak untatni vele de Budapesten kb 10 000 ft, vidéken 4-5 ezer ft. Az sem mindegy hogy te viszel olajat vagy ők adják, ők azt szeretik ha sajátot használhatnak (unixban fillérekből megveszik törzskártyával) szóval saját olajat viszel akkor többet kérhet.

Megmondom én magamnak cserélem, a szereldmagad.hu-t jvaslom bár haragszom rájuk újbudára költöztek óbuda helyett de 3500 ft-ért kibérled 1 órára az emelőt, ledobod az olajat meg a szürőt, feltöltöd és kész passz

nekem az olajcsere

3500 bérlés

4000 4 liter 10w40 olaj

1000 ft a szürő

8500 + 500 ft benzin az oda és visszaút szal kerek 9 ezerből megvan a komplett olajcsere

2022. ápr. 13. 14:16
 13/14 krwkco ***** válasza:
100%

Ha az ember házilag cserél, akkor a fáradt olajat és az olajszűrőt le kell adni egy hulladékudvarban vagy egy olyan MOL kúton, ahol átveszik.

A környezetet súlyosan szennyezi, ha valaki a fáradt olajat a földre, a csatornába vagy lefolyóba önti.

2022. ápr. 13. 14:43
 14/14 A kérdező kommentje:
Természetesen nem a csatornába öntöm, hanem leadom a hulladéktelepen vagy ahol átveszik. A környezetet így is károsítjuk épp eléggé, nem fogom szándékosan kiönteni, beönteni olyan helyre ahova nem szabad. :)
2022. ápr. 13. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!