Mennyibe kerül egy motorolajcsere MUNKADÍJA?
Rezsióradíj 10-12 ezer Ft / óra. Egy motorolajcsere nem tart tovább fél óránál, ill. nem KÉNE, úgyhogy igen, kb. 6-8000 Ft kéne legyen. A motorolajat (+ szűrőket) viszont sokkal drágábban veszik mint ha te mondjuk netről megrendelnéd és kicserélnéd magadnak.
Múltkor, immár másodszor, a Bárdinál 13 ezer forintos 5 literes olajat megvettem netről rendelve 6500 Ft körüli összegért, + vettem szűrőt, egyéb apróságot és úgy jöttem ki egy ezressel többre, mint a bárdis olaj önmagában... rablóbanda.
ha van helyed pl kertes házban laksz és nem vagy lusta összekoszolni maagd akkor érdemes otthon megoldani
Régen sok szervizben ugy volt hogy ha ott vetted az olajat mega szűröt akkor elvileg nem volt munakdíj, de ma már nagyon lehúzósaka szervízek még az olajcsere esetén is
Itt ötezer.
Nem mindenki akar ezzel vesződni, kell hozzá szerszám is (dugókulcs, a leeresztőhöz való fej, olajszűrő fogó ha rá lenne szorulva), na meg nem árt ha tudja az ember, mit mikor és hogyan kell leszedni/felrakni, nem is beszélve a régi olajról, ami veszélyes hulladék. Többet ér az időm, amit nem ezzel kell tölteni.
Igen, 6-os kapcsán nekem is az jutott eszembe, hogy aki maga csinálja, mit kezd a használt olajjal és olajos alkatrészekkel?
Mert a szerelő díjában az is benne van, hogy ezeket szabályosan elrendezi helyetted.
Aki meg maga megcsinálja, gondolom a legtöbbje kiönti valahová, tisztelet a kivételnek.
#7 pl. Mol kúton ingyen leadhatod... én is azt fogom tenni.
Ez nem jó indok az otthoni csere ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!