Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyibe kerül egy motorolajcs...

Mennyibe kerül egy motorolajcsere MUNKADÍJA?

Figyelt kérdés
Átlagban szeretném kérdezni a munkadíját, hogy mennyire éri meg otthon csinálnom vagy egyszerűbb szervízben. Mennyibe kerül maga a munkadíj az anyagköltség mellett?

2022. ápr. 13. 10:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Múlt héten csinálták Szolnok megyei 6000ft.
2022. ápr. 13. 10:21
 2/14 anonim ***** válasza:
75%

Rezsióradíj 10-12 ezer Ft / óra. Egy motorolajcsere nem tart tovább fél óránál, ill. nem KÉNE, úgyhogy igen, kb. 6-8000 Ft kéne legyen. A motorolajat (+ szűrőket) viszont sokkal drágábban veszik mint ha te mondjuk netről megrendelnéd és kicserélnéd magadnak.

Múltkor, immár másodszor, a Bárdinál 13 ezer forintos 5 literes olajat megvettem netről rendelve 6500 Ft körüli összegért, + vettem szűrőt, egyéb apróságot és úgy jöttem ki egy ezressel többre, mint a bárdis olaj önmagában... rablóbanda.

2022. ápr. 13. 10:28
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is pár ezres. De ha leereszteni le tudod a régit, van eszközöd és alá tudsz menni, otthon is megcsinálhatod. Mennyiségre ügyelj. 6 ezer reális.
2022. ápr. 13. 10:28
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Óradíjra van, olyan 5-10 ezer ft között lehet. Megéri inkább otthon kicserélni, mert nem nehéz általában.
2022. ápr. 13. 10:39
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

ha van helyed pl kertes házban laksz és nem vagy lusta összekoszolni maagd akkor érdemes otthon megoldani

Régen sok szervizben ugy volt hogy ha ott vetted az olajat mega szűröt akkor elvileg nem volt munakdíj, de ma már nagyon lehúzósaka szervízek még az olajcsere esetén is

2022. ápr. 13. 11:15
 6/14 anonim ***** válasza:

Itt ötezer.

Nem mindenki akar ezzel vesződni, kell hozzá szerszám is (dugókulcs, a leeresztőhöz való fej, olajszűrő fogó ha rá lenne szorulva), na meg nem árt ha tudja az ember, mit mikor és hogyan kell leszedni/felrakni, nem is beszélve a régi olajról, ami veszélyes hulladék. Többet ér az időm, amit nem ezzel kell tölteni.

2022. ápr. 13. 11:32
 7/14 anonim ***** válasza:

Igen, 6-os kapcsán nekem is az jutott eszembe, hogy aki maga csinálja, mit kezd a használt olajjal és olajos alkatrészekkel?

Mert a szerelő díjában az is benne van, hogy ezeket szabályosan elrendezi helyetted.

Aki meg maga megcsinálja, gondolom a legtöbbje kiönti valahová, tisztelet a kivételnek.

2022. ápr. 13. 11:38
 8/14 anonim ***** válasza:
57%
Nem márkaszervízek átlagban 5-10 között megcsinálják. Márkaszervízben 20 körül kezdődik, csak a munkadíj. Ha prémium autód van és nehezen hozzáférhető minden pl: Porsche 992.1, akkor az százezres tétel.
2022. ápr. 13. 11:39
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

#7 pl. Mol kúton ingyen leadhatod... én is azt fogom tenni.

[link]

Ez nem jó indok az otthoni csere ellen.

2022. ápr. 13. 12:01
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem most volt az első kötelező szerviz, gyakorlatilag csak olajcsere, de ellenőriztek pár dolgot, így jött ki 0,8 óra a munkaidőre, az 16800 Ft volt. Nem márkaszervizben tavaly júliusban voltam, ott 12700 volt, gondolom azóta drágult.
2022. ápr. 13. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!