Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Károsodhat a motor?

Károsodhat a motor?

Figyelt kérdés
Szeretnék indulni egy szlalom versenyen és arra gondoltam hogy arra a 4km-re levenném a levegőszűrőt hogy picivel nagyobb teljesítményen legyen. Abban a 4x4km-erben nagyon károsodhat a motor? Sima szívőbenzines.

2022. ápr. 10. 14:51
 1/7 anonim ***** válasza:
83%
Semmivel nem lesz nagyobb a teljesítményed, de a sok koszt port meg beszedi a motor.
2022. ápr. 10. 14:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Zseniális ötlet.
2022. ápr. 10. 15:19
 3/7 anonim ***** válasza:
49%
Egyrészt, szerintem szabályba ütközik, mint minden hasonló okosság, másrészt szlalomversenyen nem a teljesítmény számít. Harmadrészt leamortizálódik a motor a beszívott portól és még buszjegyet is venned kell, hogy haza tudj jutni. Igazán megérős lesz dobogón állni egy füstölgő roncs mellett.
2022. ápr. 10. 15:40
 4/7 krwkco ***** válasza:
58%

Teljes gáznál egy kicsit nagyobb lesz a szívócsőben a nyomás. Ezért több levegőt fog beszívni. Ha ehhez a porlasztó vagy injektor hozzá tudja adni a megfelelő benzinmennyiséget, akkor egy kicsit fürgébb lesz. Részterhelésen nem lesz jobb, mert akkor amúgy is a pillangószelep korlátozza a beszívást.

Próbáld ki szűrővel és szűrő nélkül -teljes gázzal- egy nem túl poros útszakaszon. Akkor kiderül, hogy mennyit nyersz.

A motoron pont annyi por és piszok fog átáramlani, mint amennyi egy vadonatúj szűrőben 16 km alatt felhalmozódik. Ami szerintem észrevehetetlen. Lerakódni sehol sem fog, mert a légáram nem hagyja.

Homokos környezetben előfordulhat, hogy néhány kvarcszemcse felragad a hengerfalon levő olajfilmen és a dugattyúgyűrűk magukkal ragadják. És akkor mikron mélységű karc keletkezhet. De nem hiszem, hogy egy-két ilyen karc elrontaná a kompressziót.

2022. ápr. 10. 15:40
 5/7 anonim ***** válasza:
64%

Ennyi km alatt valszeg nem károsodik, bár ha sok por jut be, nem garantált, hogy nem.

De, totál felesleges így csinálni.

Az igaz, hogy az eltömödött légszűrő fogja a motort, de ennek a párja nem az, hogy ha meg levesszük, 2X annyi lóerő lesz.

Egy tiszta, új légszűrővel maximális teljesítményen van a motor, ha leveszed marad ugyanaz, csak bejut a por. Ennyi a történet.

2022. ápr. 10. 15:41
 6/7 anonim ***** válasza:

Alacsonyabb fordulaton a rezonator box nem fog működni mert ki lesz kötve így ott akar gyengébb is lehet. Veg fordulaton jobb is lehet de 1-2 lóerő az vicc.

Ennyitol a motor nem megy tönkre, csak minek.

2022. ápr. 10. 18:32
 7/7 anonim ***** válasza:
Én másképp csináltam. Kivágtam egy nagy szakaszt a papír szűrőből és körbetekertem páraelszívó szűrő szövettel (négyzetméterre lehet kapni.) Így nagyobb lett a légáram és mégiscsak szűri a nagyobb szemcséket arra a kis időre.
2022. aug. 24. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!