Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Téli gumival nyáron közlekedni...

Téli gumival nyáron közlekedni. Okozhat bármi problémát? Milyen következményekkel járhat?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 10. 11:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
46%
Akik a hosszabb fekutat írták és a gyors kopast azoknak van igazuk.
2022. ápr. 10. 14:53
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
#10 Azért te vadállat, mert kamionoknál nincsen téli és nyári. De megsúgom, hogy manapság már személyautóknál is divat a négyévszakos gumi. A négyévszakos gumi az nem téligumi. Ha kamionoknál lenne téli és nyári, akkor a kamionos is cserélgetné.
2022. ápr. 10. 14:59
 13/20 anonim ***** válasza:
63%

#10 "kell a bevétel a gumi iparnak"

És ez mégis hogy teremt bevételt jóember? Tételezzük fel, egyetlen szett gumi 4 teljes évet bír ki.

1. Ha egyetlen szett gumit használsz egész évben, akkor veszel egy szettet, bírja 4 évig, utána veszel még egyet, bírja még 4 évig. 8 év letelte után 2 szett gumi árát autóztad el.

2. Ha cserélgeted a télit és a nyárit, akkor egy szettet fél évig használsz egyszerre. 8 év alatt fogsz megtenni mindkét szett gumival 4 teljes évnyi futást. Azaz a 2 szett gumit 8 év alatt lőtted el. Azaz 8 év letelte után 2 szett gumi árát autóztad el.

Figyelted, hogy mindkét lehetőséget ugyanazzal a mondattal zártam? Hát talán azért, mert anyagilag semmi különbség nincs a kettő között és ha mondjuk a képességeid meghaladnák az általános iskola 1. osztályát, akkor ezt te magadtól is kitaláltad volna. Ennek hiányában viszont sajnos másoknak kell elmagyarázni ezt neked, ÉS MÉG ÍGY SEM FOGOD MEGÉRTENI, ez benne a legszebb.

2022. ápr. 10. 15:05
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt tegyük hozzá, hogy akinek két ganitúra gumija van, és cserélgeti, mellette ésszel közlekedik, nincs satufék, vagy kipörgő kerék, annak évek alatt is alig kopik, és szerintem sok embernek ez a bosszantó, hogy kidobott pénznek érzi lecserélni X év elteltével a még mély bordázattal rendelkező gumit.

Jártam én is téligumival 2 teljes évet, és nem volt jelentős gumikopás, akár még azt is mondhatnám, hogy 4-6 év alatt kopott volna le, úgy hogy azért cserélem le mert elérte a kopásjelzőt, és nem azért mert öreg.

2022. ápr. 10. 16:37
 15/20 anonim ***** válasza:

13. HA magadtól nem jönnél rá, a gumi iparhoz tartoznak a kis és nagykereskedők és a gumisok is.

Évente kétszer cserélni sokall több a bevétel mintha végig lekoptatna egy gumit.

12. VAdállat az akit otthon találsz.

2022. ápr. 10. 17:15
 16/20 anonim ***** válasza:
52%

#15 A gumigyártók pont lesz*rják a gumisokat. A kis- és nagykereskedők szempontjából meg lényegtelen, mert ott írtam le az előbb, hogy anyagilag nincs különbség a váltogatás, vagy egyetlen szett használata között.

Meg ugye írtam azt is, hogy aki visszamaradott, az úgysem fogja ezt megérteni és tessék... ebben is igazam lett, te vagy a példa.

2022. ápr. 10. 17:32
 17/20 anonim ***** válasza:

"anyagilag nincs különbség a váltogatás, vagy egyetlen szett használata között."

De ezt másképp is lehet nézni, mert nem annyira a gumi kopása, mint inkább az öregedése miatt javasolják a cserét, és ha valaki nem megy sokat, de mondjuk 6 évente cserélgeti a szettet, akkor nem mindegy, hogy egy, vagy két garnitúrát kell vennie

Üdv:#14

2022. ápr. 10. 18:46
 18/20 anonim ***** válasza:
68%

#17 Oké, ezzel nekem csak az a bajom, hogy ha valaki annyira keveset vezet, hogy 8-10 évnyi egész éves használat mellett nem radíroz le egyetlen szett gumit sem, akkor az ugyan ne oktasson már ki másokat arról, hogy "a téli gumi ugyanolyan jó nyáron is", vagy fordítva. Aki annyira használja az autóját, hogy hetente 2-szer elmenjen az 500 méterre lévő boltba és a fékezések nagyrészét is annak parkolójában végzi, annak fingja sincs arról, hogy általános szituációkban hogyan viselkednek a gumik és mekkora különbség van rossz és megfelelő gumik között.

Engem aztán nem érdekel, hogy a csávó itt korábban azt írta, hogy 16 évig használt egy szett gumit. Engem csak az érdekel, hogy akinek semmi köze egy témához és semmit nem tud róla, az ne ugasson le olyanokat, akiknek az a munkájuk, hogy értsenek hozzá.

2022. ápr. 10. 19:02
 19/20 anonim ***** válasza:

"Nincs itt akkora különbség mint egyesek hiszik."

-Óriási különbség van. Nem az Alföldön gyökkettőben kocsikázva derül ki jobb vagy nem jobb. Emelkedőn, lejtőn, fékezésnél, indulásnál, kanyarodásnál mutatkozik meg.

"Akkor miért van az hogy a kamionokon csak egyféle gumi van, pedig ott aztán számítana a tapadás és a hosszabb élattartam."

-Azzal adták el, és egyes cégeknek nincs 6 millió ft./kamion új téli/nyári gumira. Max a húzóra bütykösebb gumit tesznek fel télire. Inkább 80.000 ft./db. újrafutózott gumikkal járkálnak. Nyáron meg kerülgetni lehet az utakon a kamionokról leszakadt gumidarabokat.

"Én az ősszel cseréltem le a 16 éves nyári gumit és semmi baj nem volt vele soha."

-Ez elég szomorú.

2022. ápr. 10. 19:58
 20/20 anonim ***** válasza:
Nyáron sem megyünk téli cipőben. Télén sem nyári cipőben.
2022. ápr. 10. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!