Bandy1126 kérdése:
Lakott területen belül,ütöttem el őzet. Ki téríti meg a káromat?(hívtam rendőrt)
Figyelt kérdés
2022. ápr. 9. 19:47
3/12 anonim válasza:
senki.Vadászoknak meg mindegy ők lőnek másikat
4/12 krwkco válasza:
Az egyetlen esélyed, ha bizonyítani tudod, hogy melyik vadásztársaságtól szökött meg.
És a vadásztársaság gondatlanul járt el. Pl. túl közel tette az etetőt a lakott területhez és emiatt menekült arra valami elől az őz.
Egyébként mindkettő veszélyes üzem. Ha senki sem követett el hibát, akkor a két veszélyes üzem viseli a saját kárát. Te az autóét, ők az őzet.
5/12 anonim válasza:
És szerintem olyan is lehet, hogy beperel a vadásztársaság és a vadkárt is neked kell kifizetned ha bebizonyosodik, hogy nem a látási viszonyoknak megfelelő sebességet választottál.
6/12 krwkco válasza:
Csak a várható veszélyekre kell felkészülni és ahhoz választani a sebességet. Ha lakott területen, fedésből előugrik egy őz, az nem várható veszély. Különben is rendőr volt a helyszínen. Ha nem látott okot a büntetésre, akkor a vadásztársaság utólag hogyan bizonyítaná a vétkességet?
7/12 anonim válasza:
Nincs erre sablon válasz.
Kérdezz meg egy ügyvédet.
8/12 anonim válasza:
Én úgyhallottam hogy ha bepereled az őzet és megnyered a pert akkor az állam kártalanít, de ahhoz mindkettőtöknek megkell jelenni a tárgyaláson
9/12 anonim válasza:
Ha nincs cascod én a helyedben az őzet be vágtam volna a csomag tartóba .
10/12 anonim válasza:
A #9-es látja jól. Haza kellett volna vinni az őzet, ha nem okozott totál kárt. Annak az ára fedezné a javítást. Amúgy csak a casco. Vagy ha tudod bizonyítani, hogy a vadásztársaság hibázott. Ez keveseknek sikerült és visszafele is elsülhet, plusz még ott van a perköltség is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!