Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Teljes fényezés ára?

Teljes fényezés ára?

Figyelt kérdés

A veterán autómat szeretném OT-ra vinni. A fényezése alapból egész jó, néhol lenne mit javítani, viszont más dolog miatt teljesen szét kell szedni az autót. Ez miatt arra gondoltam, hogy mivel egy 10-15 év múlva amúgy is le akartam volna fényeztetni, logikusabb lenne most megtenni és az egész autót újra fényezni.

Valakinek van tapasztalata, esetleg pont felújítás miatt fényezett-e autót, hogy mostanában milyen árban van egy közepes méretű autó teljes fényezése (természetesen nem kókány, hanem precíz munkával, jó alapanyagokkal)? Tudom, ezt nem lehet megmondani pontosan, látatlanban meg végképp, csak tapasztalatokra lennék inkább kíváncsi.

Helyileg vidéki megyeszékhelyen lenne, nem Budapest.

Köszönöm!

2022. ápr. 6. 15:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ha OT-s kategória akkor egymilliónál indul...
2022. ápr. 7. 01:45
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon változó az ár. OT ha lakatolni is kell, drágább, mert precízebb munkát igényel. Viszont az OT korú autóknál (ha eredeti állapotot akarsz) olcsóbb a festék, mert sima akril festéket használtak, tehát nincs metálfény, gyöngyházfény, stb. extra.
2022. ápr. 7. 08:46
 3/13 anonim ***** válasza:
#2 egyrészt az akrilnak finomabban kell aládolgozni, másrészt miért használnának csak akrilt? gondolod ha egy OT-ra szánt autót újrafújnak akkor a metál/gyöngyház színeket sima tökmezei akrillal fújják újra?
2022. ápr. 7. 12:14
 4/13 anonim ***** válasza:
Félre értetted. A régi autókon nem volt metálfény, ezért jóval olcsóbb hozzá a festék, ami csökkenti az árat. Nem mindegy, hogy egy autóra megvan 60-80ezerből a festék, vagy 300-500ezer.
2022. ápr. 7. 15:22
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, nem metál/gyöngyház színű az autó.
2022. ápr. 7. 17:35
 6/13 anonim ***** válasza:

#4 csak súgok. 30 évtől lehet egy autót OT-zni..

Hány olyan autót mutassak 1991 előttről, aminek a gyári színei közt bőven van metálszín?

2022. ápr. 8. 09:50
 7/13 anonim ***** válasza:

Rendben, akkor kötözködj tovább ha jól esik.

Igen, vannak olyanok, igazad van. Sőt, gyöngyházfényűek is voltak.

Én a saját tapasztalatom tudom. 37 éves az autóm (85-ös), és nem volt metálfényű.

2022. ápr. 8. 12:07
 8/13 anonim ***** válasza:
Tudod nem csak Zsiguli, meg Dácsia volt 1985-ben..
2022. ápr. 8. 19:41
 9/13 anonim ***** válasza:
Japán autóm van.
2022. ápr. 9. 08:59
 10/13 anonim ***** válasza:
Itt van az asztalom mellett az 1982-es Mazda 626 brosúrája.. a fehéren kívül MINDEN más szín metálszín volt..
2022. ápr. 9. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!